ACTUALITATE 8 aprilie 2014

200.000 de lei cheltuiţi pe formarea şomerilor covăsneni

de Monica Vrânceanu | 777 vizualizări

Cele mai căutate cursuri au fost cele de crescător de animale, confecționer sau cultura plantelor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a format aproape 500 de persoane de la începutul anului și până acum, în cadrul programelor de formare a șomerilor.

Directorul adjunct al Agenției, Téglás Ferenc, a declarat că recent la Sfântu Gheorghe a fost pornit ultimul curs pentru formarea șomerilor, căci fondurile au fost deja epuizate.

„Noi am cerut 400.000 de lei pentru formarea a 910 persoane, însă am primit doar 200.000 de lei. Din acești bani am organizat cursuri de formare diverse, cele mai căutate fiind cele de crescător de animale, confecționer sau cultura plantelor – și asta pentru că sunt mulți care se formează, obțin certificatul de atestare profesională și apoi se duc să lucreze în afara țării”, a explicat Téglás.

Potrivit acestuia, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă au fost demarate și o serie de măsuri active prin care 150 de persoane din mediul rural - Bățani, Ozun, Valea Crișului și Zăbala au fost instruite și îndrumate în vederea angajării. Din ținta de 150, 45 s-au angajat deja. Tot un astfel de program a fost inițiat și pentru 35 de romi proveniți din Belin, Hăghig, Vâlcele și Sfântu Gheorghe, câțiva dintre ei reușind să găsească un loc de muncă, cu ajutorul consilierilor AJOFM. Programul va continua în lunile care urmează, până se va reuși plasarea tuturor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.