ACTUALITATE 10 aprilie 2014

Modificările ajutorului de minimis nu atrag firmele din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 722 vizualizări

Aproximativ 15 oameni de afaceri au accesat, până acum, ajutorul de minimis oferit de Primăria Sfântu Gheorghe în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Directorul executiv al Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV), Mirela Bogyó, a organizat o întâlnire pentru cei care ar putea accesa acest ajutor de minimis, însă oamenii de afaceri nu au răspuns inițiativei, semn că fie nu sunt interesați să acceseze ajutorul, fie știu deja cum să o facă.

„La proiect au intervenit niște modificări, cum ar fi faptul că dacă oamenii de afaceri investesc ajutorul de minimis în repararea fațadei sediului, sau dacă au realizat alte investiții ori au crescut numărul de angajați, primesc câte un bonus de 10%. Acestea sunt niște beneficii care ar putea să atragă tot mai mulți oameni de afaceri”, a spus Mirela Bogyó.

Potrivit acesteia, ajutorul este destul de atractiv pentru unii dintre oamenii de afaceri, astfel că e de așteptat ca suma alocată în acest an, adică 500.000 de lei, să fie epuizată. Potrivit Mirelei Bogyó, cei mai mulți oameni de afaceri utilizează banii pe care-i obțin prin ajutorul de minimis fie pentru a plăti rate ale creditelor pe care le au contractate, fie pentru dotarea firmelor pe partea de IT.

În 2013 au fost alocaţi tot 500.000 de lei pentru ajutorul de minimis, însă suma a fost suplimentată, valoarea totală a ajutorului depășind în cele din urmă 600.000 de lei. În total au depus cerere pentru minimis 81 de firme din Sfântu Gheorghe, iar sumele pe care le-au primit variază între 121 și 189.000 de lei.

Firmele pot solicita ajutorul de minimis pentru diverse cheltuieli; astfel, se pot solicita banii pentru achiziționarea unor obiecte de inventar sau pentru amenajarea parcărilor din fața firmelor. Există însă o regulă nouă pe partea de achiziții, și anume aceea că firmele trebuie să cumpere produsele de la întreprinzători locali. Excepție fac creditele și acele bunuri care nu se găsesc pe piața locală. Toate informațiile referitoare la programul de minimis sunt postate pe site-ul CCI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.