ACTUALITATE 10 aprilie 2014

Nu mai e bătaie pe locurile din grădiniţe

de Monica Vrânceanu | 747 vizualizări

Încep înscrierile în învățământul preșcolar, însă nu vor exista probleme cu numărul de locuri

Grădinițele din județ au început înscrierile pentru grupa mică, urmare a faptului că majoritatea a finalizat procedura de preînscriere, care se aplică celor care se aflau deja în grădiniță, pentru grupa următoare. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, în acest an nu vor exista probleme legare de numărul de locuri din grădinițe în nicio localitate din județ, nici măcar la Sfântu Gheorghe.

Inspectorul școlar general județean, Keresztély Irma, ne-a declarat că în anul școlar următor ies din grădinițele din Sfântu Gheorghe 225 de copii care vor împlini între 1 septembrie și 31 decembrie vârsta necesară clasei pregătitoare, plus alții care împlinesc 6 ani. De cealaltă parte, născuți în 2011, care ar trebui să intre în grupa mică, sunt doar 557 de copii, ceea ce este foarte puțin.

În prezent avem în grădinițele din Sfântu Gheorghe 80 de grupe, iar planul de școlarizare pentru 2014/2015 cuprinde 75 de grupe. Este o cifră corectă, care va acoperi necesarul, din moment ce vom avea mai puțini copii care intră în grădinițe”, a spus Keresztély.

Din datele IȘJ, cei mai mulți dintre părinți preferă Grădinițele cu Program Prelungit, în condițiile în care oamenii lucrează în general până la orele 15 sau 16. În ceea ce privește modalitatea de înscriere, se pare că se dorește aplicarea principiului circumscripției inclusiv la grădinițe. La rândul lor, grădinițele au început să-și popularizeze tot mai mult oferta educațională. Pentru a atrage fiecare copil, unele vin cu cursuri de limbi străine, cursuri de sport sau diverse oferte de cursuri artistice, toate gratuite pentru copiii din sistem. În mod tradițional, înscrierile vor debuta în următoarea săptămână și vor dura timp de o lună.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.