ACTUALITATE 11 aprilie 2014

Ninge de două zile la munte. Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale

de Covasna Media | 562 vizualizări

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Harghita, situate în zonele înalte, se face în condiţii de iarnă în urma ninsorilor căzute în timpul nopţii de joi spre vineri. Drumarii acţionează cu material antiderapant.

Potrivit şefului de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, sunt acoperite cu zăpadă DN 13B, Gheorgheni-Praid, pe vârful Bucin, DN 12C, în zona Lacu Roşu, DN 12A Miercurea Ciuc – Lunca de Jos, DN 15, Topliţa – Borsec şi DN 11B, Casin – Târgu Secuiesc, în zona vârfului Nyerges. Zăpada tratată cu antiderapant de pe carosabil ajunge până la trei centimetri pe vârful Bucin. Pe DN 13A, Miercurea Ciuc – Vlăhiţa se semnalează zăpadă apoasă.

Drumarii au împrăştiat 42 de tone de material antiderapant şi au acţionat cu şase utilaje de deszăpezire. Nu au fost înregistrate probleme deosebite în trafic.

În staţiunea Harghita Băi stratul de zăpadă a ajuns la peste zece centimetri şi se manifestă intensificări ale vântului.

Trei localităţi din zona de nord a judeţului Harghita au rămas fără energie electrică, vineri dimineaţă, după ce o linie de medie tensiune a fost avariată din cauza vremii nefavorabile. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, în prezent nu au curent electric 382 de consumatori din localităţile Tulgheş, Recea şi Hagota. Mai multe posturi de transformare au fost afectate, iar o echipă de la Electrica se află la faţa locului pentru remediere defecţiunilor.

Primarul din Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că în zonă sunt frecvente întreruperile de curent din cauză că reţeaua electrică este veche şi se defectează atunci când ninge sau bate vântul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.