ACTUALITATE 13 aprilie 2014

Ziua Voluntariatului la Colegiul Național Mihai Viteazul

de Covasna Media | 672 vizualizări

Ziua de vineri, ultima din cadrul „Săptămânii Altfel” şi intitulată sugestiv „Ziua Voluntariatului”, a fost una cu vreme înnorată şi ploaie subțire de primăvară pe-afară, însă pe coridoarele și prin clasele elevilor din clasele primare ale CNMV cu multă căldură, lumină și culoare capsulate în produsele pe care copiii le-au realizat pentru a le pune în vânzare în cadrul Expoziției intitulată sugestiv: „Suflet pentru suflet!”, desfășurată la Parterul Internatului. Scopul acestei activităţi a fost acela de a face ceva „deosebit” în viața lor, ceva cu adevărat folositor pentru cei de lângă ei, dar din păcate aflați în „ghiarele sărăciei”.

Atmosfera din cadrul expoziției a fost animată de priceperea vânzătorilor în a negocia prețurile produselor, care se vindeau ca „pâinea caldă”, de entuziasmul cumpărătorilor, nimeni alții decât colegii din clasele vecine sau părinții care au dorit din tot sufletul sa fie prezenți alături de copiii lor la această activitate. Le mulțumim acestor părinți pentru faptul că au dat un exemplu de bună practică a ceea ce înseamnă să rezonezi atât de sensibil şi discret la suferința semenilor. Toate acestea n-ar fi fost posibile fără implicarea doamnelor care formează Catedra Metodică a Învățătorilor din cadrul Colegiului pe care cu respectul cuvenit am să le numesc: Doina Gheorghincă, Melania Banciu, Gabriela Calotescu, Mioara Dobrilă, Liliana Laurențiu, Maria Gavrilă, Georgiana Cristea, Sînziana Pârvu, Valeria Păcală, Stela Matei, Gina Dorneanu, Rodica Floroian, Alina Cozneanu şi Camelia Onofrei.

Atunci când se închideau porțile școlii în urma copiilor şi a părinților, cadrele didactice au putut finaliza activitatea dedicată voluntariatului prin contabilizarea sumelor adunate de fiecare clasă în parte. Suma totală de 1.100 lei urmează să fie donată în contul Fundației „Rotaract Kronstadt”.

O să aflați în curând cum au contribuit aceşti bani la sărbătorirea Paștelui de către copiii patronați de fundație.

Profesor înv. primar Maria Gavrilă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 14 aprilie 2014
Felicitari copiilor , parintilor, invatatoarelor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.