ACTUALITATE 16 aprilie 2014

Profesoara bătăușă de la CNMV i-a marcat negativ pe foștii săi elevi

de Monica Vrânceanu | 3624 vizualizări

Profesoara de fizică și chimie de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV), Mihaela Blănaru, cea care e acuzată că recent ar fi bătut doi elevi de gimnaziu, are o faimă proastă printre cei care i-au fost elevi. Imediat după apariția articolului din 15 aprilie, „Inspectoratul Şcolar „ţine în braţe” o profesoară bătăuşă”, foștii elevi ai profesoarei Blănaru au semnalat diverse întâmplări din trecut, amintindu-și că violența o caracteriza de pe vremea aceea. Elevii au ținut să precizeze că deși nu folosea violența fizică, Blănaru obișnuia să aibă un limbaj violent și umilitor cu elevii săi, plus că deseori îi nedreptățea la note.

În mediul online, un fost elev de-al profesoarei, care se semnează Robert Iulian, a ținut să arate că Blănaru i-a fost dirigintă, iar amintirea care i-a rămas din acea perioadă este că profesoara îi adresa cuvinte jignitoare, „care au dus la schimbarea copilăriei”.

Un alt tânăr, Adrian Popa, ne-a povestit cum în urmă cu aproape zece ani a câștigat un proces împotriva Mihaelei Blănaru.

Îmi amintesc faptul că m-a notat cu o notă foarte mică la teză la fizică, iar eu am considerat că nota nu reflecta cunoștințele mele. Tatăl meu a acționat atunci, i-a cerut să mă reevalueze, dar teza nu mai era de găsit. S-a căutat mult timp lucrarea, iar ai mei au mers în instanță, unde am avut câștig de cauză. Câțiva ani, profesoara Blănaru a trebuit să-mi plătească o anumită sumă pentru fiecare zi în care nu s-a găsit lucrarea de teză, așa că s-au adunat ceva bani”, își amintește Adrian, care spune că lucrarea respectivă nu a fost găsită niciodată.

Fostul elev al profesoarei spune că aceasta nu a fost niciodată agresivă fizic cu el sau colegii săi, însă limbajul pe care-l folosea cu ei lăsa de dorit.

Și alți elevi și părinții acestora se plâng de profesoara Blănaru, unii susțin că au încercat chiar să facă ceva în trecut, dar s-au lăsat păgubași tocmai pentru că au anticipat cumva tipul de reacție pe care l-a avut Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, care în loc să elimine din sistem un dascăl agresiv, a considerat de cuviință să anuleze decizia Consiliului de Administrație de la CNMV și să ceară „repunerea în drepturile” de cadru didactic a lui Blănaru, în ciuda tuturor dovezilor care arată că aceasta este un element toxic pentru școală.

Profesoara Mihaela Blănaru este acuzată că ar fi lovit doi copii de gimnaziu, în vreme ce pe al treilea l-a nedreptăţit şi i-a modificat nota de la un test. Scandalul a izbucnit în luna decembrie a anului trecut, cu prima corecţie fizică aplicată unui copil, iar apoi, între comisii şi anchete, profesoara a recidivat, lovind un al doilea copil. De data asta însă, incidentul s-a petrecut pe holurile şcolii şi a fost filmat. Cazul profesoarei de fizică şi chimie Mihaela Blănaru a ajuns la IȘJ, cu o propunere din partea Consiliului de Administrație al școlii de desfacere a contractului de muncă. Răspunsul instituţiei a fost halucinant: profesoara bătăuşă nu doar că este liberă să rămână în învăţământ, ci mai mult, IŞJ dispune şi înapoierea sumelor pe care aceasta le-a pierdut din salariu, sancţionată fiind în acest sens de Consiliul de Administraţie al CNMV. Motivul este un presupus viciu de procedură. În acelaşi timp însă, părinţii copiilor agresaţi au depus plângeri la Poliţie, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Nicoleta Marin, „polițiștii continuă verificările în aceste cazuri”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
andi, 17 aprilie 2014
Si sa nu omitem ca atunci cand ea nu are dreptate(ceea ce se intampla cam des)te intimideaza ca sa ii dai ei dreptate..
eu, 16 aprilie 2014
Sa nu uitam nici de faptul ca erai obligat sa te duci la ea la meditati(50 de lei ora),sa ii plimbi cainele,sa faci curat in casa,baieti la batut covoare la ea ca sa nu te lase corigent pe vara,fapte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.