LIFESTYLE 17 aprilie 2014

Cum să vopsești ouăle natural și sănătos

de Covasna Media | 586 vizualizări

Iată cum puteți vopsi natural și sănătos ouăle de Paște:

Paprika

Pune la fiert într-un vas micuț trei linguri de paprika cu apă pentru aproximtiv 30 de minute. Vei obține astfel ouă roșu-cărămiziu uniforme și sănătoase.

Șofranul

Cu ajutorul șofranului, vei putea vopsi ouăle în culoarea galbenă. Pune câteva vârfuri de cuțit de șofran într-un borcan cu apă, apoi amestecă bine compoziția. Lasă ouăle pentru mai mult timp în ea, deoarece această vopsea se prinde mai greu.

Sucul de sfeclă roșie

Dacă vrei să vopsești ouăle roz, atunci lasă-le o noapte întreagă în suc de sfeclă roșie. Ai grijă însă să fierbi bine ouăle, deoarece sucul de sfeclă este foarte puternic și poate pătrunde rapid prin coajă.

Cojile de ceapă galbenă

Pune la fiert 6 cepe galbene cu patru căni de apă și lasă-le pe foc aproximativ 30 de minute. Pune apoi și ouăle fierte în compoziție. Astfel le vei colora într-o nuanță de portocaliu foarte naturală.

Varză roșie

Varza roșie te va ajuta să colorezi ouăle în albastru. Pentru a obține un albastru intens, ouăle trebuie lăsate peste noapte într-o compoziție realizată dintr-o jumătate de varză roșie și 4 căni de apă, fierte aproximativ 30 de minute.

(ele.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.