SPORT 22 aprilie 2014

Sepsi-SIC va juca pentru bronz în Liga Națională de baschet feminin

de Székely Emőke | 516 vizualizări

ICIM Arad s-a impus și în al doilea meci cu Sepsi-SIC din cadrul semifinalei Ligii Naționale de Baschet feminin, după ce câștigase și prima partidă, și astfel s-a calificat în finală, în timp ce echipa din Sfântu Gheorghe va juca finala mică împotriva echipei din Alba Iulia.

În partida care a avut loc vineri la Sfântu Gheorghe gazdele au pierdut cu scorul de 63-77 (20-25, 12-21, 23-16, 8-15). Cele mai multe puncte au fost marcate de Natasa Ivancevic (18), respectiv Jence Rhoads (24).

Aceasta a fost ultima partidă în culorile alb-verzi pentru cea mai bună jucătoare a gazdelor din acest sezon, Samantha Prahalis, care a părăsit România pentru a se alătura unei echipe din WNBA.

„Din păcate acestea sunt regulile Federației Române de Baschet. Peste tot în Europa campionatele se termină înainte de data de 27 aprilie, când începe presezonul în WNBA, noi am semnalat acest lucru la Federație, dar nu s-a luat nicio măsură. Astfel va trebui să jucăm ultimele partide fără cea mai bună jucătoare, pentru că nu putem ține aici pe nimeni cu forța” – ne-a declarat managerul echipei, Rusz István.

În cealaltă semifinală, Târgoviște a învins-o și în al doilea meci pe Alba Iulia, finala mică se va juca așadar între CSU Alba Iulia și Sepsi-SIC după sistemul cel mai bun din 3 partide. Primul joc va avea loc pe data de 27 aprilie la Alba Iulia, al doilea pe 1 mai la Sfântu Gheorghe, iar al treilea (dacă va fi nevoie) pe 5 mai la Alba Iulia. În marea finală se vor înfrunta ICIM Arad și CSM Târgoviște după sistemul cel mai bun din 5 partide.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.