ACTUALITATE 23 aprilie 2014

Licitaţie pentru susţinerea proiectelor civile, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 456 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna va organiza joi, la Sfântu Gheorghe, o licitaţie de proiecte, cu scopul de a atrage fonduri din sfera civilă pentru finanţarea acestora.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat miercuri că vor fi licitate trei proiecte selectate în urma unei competiţii anterioare. Primul proiect vizează reabilitarea şi extinderea drumului verde Sepsi, realizat în anul 2010 prin voluntariat de membrii CIVEK (Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna), ce are o lungime de 100 de kilometri şi poate fi parcurs numai pe jos sau cu mijloace de transport ecologice.

Al doilea proiect vizează crearea unui „centru mobil” de informare a tinerilor prin mijloace tehnice moderne. Practic, membrii Asociaţiei tinerilor maghiari din judeţul Covasna, ce au propus acest proiect, vor să creeze o aplicaţie Android care să prezinte un mic ghid al municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi informaţii utilitare actualizate care să poată fi accesate prin intermediul telefonului mobil.

Cel de-al treilea proiect aparţine organizaţiei Caritas Covasna, ce vrea să obţină finanţare pentru organizarea unui „training kinesthetics” după un model elveţian pentru persoanele care se ocupă de îngrijirea bătrânilor bolnavi. Cursul va avea o durată de trei luni, iar în cadrul acestuia vor fi prezentate modalităţi de dezvoltare a mobilităţii muşchilor şi articulaţiilor rigidizate şi atrofiate în vederea îmbunătăţirii stării fizice a persoanelor bolnave.

Licitaţia va avea loc 24 aprilie, între orele 18,00 şi 20,00, în sala Studio a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, iar la eveniment au fost invitaţi oameni de afaceri, avocaţi, medici, intelectuali şi organizaţii neguvernamentale, dar participarea este deschisă tuturor membrilor comunităţii. Suma de pornire a licitaţiei este de 50 de lei, iar fiecare ofertant poate alege să finanţeze unul sau mai multe proiecte, a precizat Bereczki Kinga.

Conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna a menţionat că licitaţia de proiecte reprezintă o modalitate nouă de colectare de fonduri pentru proiectele civile, inspirată din Marea Britanie, şi vizează responsabilizarea şi implicarea directă a membrilor comunităţii în susţinerea celor mai reuşite iniţiative locale ce aduc beneficii acesteia.

Fundaţia Comunitară a experimentat şi alte metode inedite de strângere de fonduri, una dintre ele fiind campania „Pedalează pentru un scop bun”. La ultima ediţie desfăşurată anul trecut bicicliştii au putut strânge bani pentru patru proiecte ce au avut ca scop sensibilizarea cetăţenilor în vederea protejării pădurilor, iniţierea copiilor în arte marţiale, sprijinirea serviciului de îngrijire a bolnavilor şi vârstnicilor la domiciliu şi amenajarea unui parc de antrenament în aer liber la Sfântu Gheorghe. Fiecare ciclist a ales unul sau mai multe proiecte, iar fiecare tură făcută cu bicicleta a fost recompensată cu bani de către sponsori.

Fundaţia Comunitară Covasna a iniţiat în ultimii ani şi alte proiecte cum ar fi „Sănătate şi prosperitate”, „Fii activ pentru Covasna” şi „Carduri comunitare” prin intermediul cărora şi-a propus să promoveze voluntariatul, să susţină iniţiativele locale şi să dezvolte patriotismul local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.