ACTUALITATE 25 aprilie 2014

Orașul Baraolt va avea o subunitate de pompieri

de Székely Emőke | 1202 vizualizări

Două autospeciale cu apă și spumă, o autospecială SMURD și 5-6 subofițeri vor fi în permanență la Baraolt pentru a face față situațiilor de urgență din acea zonă. Consiliul Județean Covasna va sprijini construirea unui garaj pentru autospeciale, iar Inspectoratul Pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna va asigura echipamentul și personalul de specialitate pentru ca și la Baraolt să existe o subunitate de pompieri și SMURD.

„Este o problemă veche, însă până acum nu am reușit să ajungem la un consens cu administrația publică locală din Baraolt pentru a avea o subunitate de pompieri, deși este nevoie de aceasta nu doar pentru oraș, ci și pentru satele din apropiere. Vechea conducere însă nu a vrut să vadă militari în uniformă prin oraș. Acum administrația publică a identificat un teren pe care se va construi garajul necesar. Noi nu putem participa decât cu personal și cu autospecialele pe care le avem în dotare. Cu toate că suntem cu efectivele la limită, 5-6 subofițeri vor fi în permanență, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână la Baraolt” – a declarat șeful ISU Covasna, György Alfons.

De altfel, acesta a accentuat în mai multe rânduri importanța unei subunități la Baraolt, spunând că din cauza distanței mari față de Sfântu Gheorghe, pompierii ajung târziu în cazul în care izbucnește un incendiu în zonă.

Garajul va fi construit în curtea spitalului din Baraolt, iar Consiliul Județean va contribui cu 50% din costurile de construcție, dar nu mai mult de 200.000 de lei. Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a spus că în urmă cu doi ani la Baraolt a fost dată în folosință o stație de ambulanță nouă, iar orașul a primit și o ambulanță, investiția de atunci fiind de un milion de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.