ACTUALITATE 25 aprilie 2014

Pășunatul va fi interzis în Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 531 vizualizări

În urma mai multor sesizări venite de la cetățenii din oraș, Primăria Sfântu Gheorghe vrea să desființeze pășunatul în municipiu. Primarul Antal Árpád spune că nu va fi o măsură populară, așa cum nu este nici interzicerea circulației căruțelor în oraș.

Oamenii sunt supărați pe bună dreptate, sunt probleme cu câinii ciobanilor, care i-au atacat pe turiști, pe cei care fac plimbări în zona Simeria sau spre Șugaș Băi. Este vorba de 3-4 turme care pasc în zone frecventate de turiști. Propunerea mea este aceea ca pășunatul să fie interzis în toate zonele din oraș, excepție făcând Chilieni și Coșeni, unde trăiesc crescători de oi, și unde oricum lumea nu merge la iarbă verde. Proiectul de hotărâre este în lucru, și sperăm ca săptămâna viitoare să îl lansăm spre dezbatere publică” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că ciobanii își vor putea duce oile la păscut pe terenurile Primăriei sau ale composesoratelor (pe care le închiriază), însă până acum se întâmpla ca ciobanul să fi închiriat o parcelă de jumătate de hectar, dar de fapt oile au păscut pe o suprafață de câteva hectare.

„Știu că acest proiect de hotărâre va naște controverse, însă dacă ne îndreptăm spre concepția de oraș în care este bine să trăiești, nu putem tolera ca animalele ciobanilor să pună în pericol persoanele care doresc să se plimbe” – spune primarul.

La ora actuală în Sfântu Gheorghe găsim oi și implicit câini periculoși în zona Simeria, pe dealurile spre Șugaș Băi și pe malul Oltului. Mai multe persoane au semnalat că le este frică de câinii ciobanilor, care sunt periculoși și au mușcat deja câteva persoane. Monitorizarea acestor câini este greoaie, recunoaște primarul, pentru că, spune el, legea prevede numărul de câini acceptat la o stână, însă atunci când apar oamenii Primăriei, ciobanii spun că o parte din animale nu sunt ale lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.