ACTUALITATE 13 mai 2014

Centrul de agrement de la Pădureni va fi promovat la București

de Székely Emőke | 1519 vizualizări

În perioada 16-18 mai va fi organizat la Sala Polivalentă din București un târg național de tabere, destinat în special Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret care au în administrare centre de agrement și centre de cazare. La eveniment va participa și DJST Covasna, care va promova în special centrul de agrement de la Pădureni, pe care îl administrează, dar nu numai.

„Noi nu dorim să promovăm doar Pădureniul ca unică locație, ci să promovăm județul cu tot ceea ce înseamnă capitalul natural, cultural, pentru că avem ce promova. Vom merge foarte mult pe zona Buzaielor, vom promova locurile de campare la cort, tradițiile, meșteșugurile, multiculturalitatea și inclusiv capitalul natural și biodiversitatea care este extrem de ridicată la noi în județ. Pachetul turistic pe care îl vom oferi se adresează în primul rând tinerilor, un segment abandonat din punctul acesta de vedere” – a declarat directorul DJST Covasna, Marian Știopu.

Directorul a mai spus că vor promova și alte atracții turistice din zonă, și anume: Valea Zânelor și Cetatea Dacică din Covasna, Dealul Pivnița Uriașului, lacul de acumulare, Muzeul Etnografic „Haszmann Pál” de la Cernat, Situl Natura 2000 Râul Negru.

Tabăra de la Pădureni a fost renovată între anii 2006-2010 şi oferă locuri de cazare pentru 76 de persoane în vile, și 12 persoane în clădirea principală. De asemenea este dotată cu două săli de mese, are locuri de parcare și un loc de joacă pentru copii. Cazarea pentru o noapte costă 35 de lei, și tot atât costă și masa pe o zi.

DJTS dorește să organizeze anul acesta o tabără de tip „citizen science” de educație ecologică la Pădureni. Dacă vor primi finanțare, tabăra va avea loc în vara acestui an, iar cei da DJST spun că în cazul în care va avea succes, doresc să creeze o continuitate în ceea ce privește organizarea acesteia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.