SPORT 20 mai 2014

Pregătirile pentru Zilele Sportive sunt în toi

de Székely Emőke | 686 vizualizări

Au rămas doar câteva zile până la startul celei de-a opta ediții a Zilelor Sportive, motiv pentru care am stat de vorbă cu organizatorul Nemes Áron pentru a afla ce ne pregătesc pentru acest an.

– Când vor fi exact Zilele Sportive și care sunt locațiile unde se vor desfășura evenimentele?

– Cea de-a opta ediție a Zilelor Sportive va avea loc în perioada 30 mai – 1 iunie. Evenimentele se vor desfășura în principal în zona stadionului pentru că, credem noi, ceea ce este bun și a funcționat în anii trecuți, nu merită schimbat. Aici avem posibilități multiple, avem la un loc pistă de atletism, două terenuri de fotbal, două săli de sport și două terenuri sintetice. Ca locație nouă aș aminti terenul de baschet de lângă stadion, dar vor fi activități și la centrul de bowling, la piscină și în școli.

– În ce stadiu vă aflați cu definitivarea programului? Câte evenimente vor fi organizate în total?

– Programul este conturat, vor fi 75-80 de programe în total. Numărul asociațiilor partenere este de 40, ceea ce este îmbucurător, fiind vorba de mai mult de jumătate din numărul total al asociațiilor din oraș. Zilele Sportive nu mai sunt doar ale orașului, vorbim despre un eveniment reprezentativ pentru întreaga regiune, numărul celor care participă este de 3.000, și vorbim de sportivi care vin din toate colțurile țării.

– Ce noutăți aduce ediția din acest an față de Zilele Sportive din anii precedenți?

– Încercăm să creștem numărul participanților, motiv pentru care sâmbătă vom organiza un maraton de fitness la care vor participa asociațiile de zumba, aerobic, tae-bo din oraș. De asemenea îl vom avea alături de noi pe campionul european la ju-jitsu brazilian, Tudor Moga, și tot sâmbătă pe întreaga perioadă a zilei vor fi partide de handbal, fotbal și baschet, dar va fi și competiție de role, fotbal tenis sau concurs de biciclete. Ca ramuri noi aș aminti rugby, floorball sau ju-jitsu brazilian.

– Duminică este în mod tradițional ziua sporturilor de familie. Cu ce vă pregătiți anul acesta?

– Aşa este, ultima zi este dedicată familiei, iar mulți s-au obișnuit deja cu acest lucru și le place. Anul acesta va fi și mai special pentru că va fi de Ziua Copilului, astfel cei mici vor putea călări sau se vor putea da cu tiroliana în mod gratuit. Pe scenă vor urca peste 200 de copii, ei vor arăta demonstrații de dans și arte marțiale, și de asemenea se anunță interesat programul de demonstrații canine.

– Să vorbim puțin și despre buget. Câți bani ați avut la dispoziție anul acesta? Vă ajung pentru tot ce v-ați propus?

– Faţă de anul trecut a trebuit să strângem cureaua, dar un sportiv bun rezolvă orice situație. Am dori ca sportivii sau asociațiile partenere să nu simtă că bugetul este strâns, la asta lucrăm în continuu. Am încercat să găsim sponsori, din fericire sunt mulți care doresc să ne ajute. Bugetul nu este un secret, Primăria Sfântu Gheorghe a alocat suma de 37.750 lei, iar Consiliul Județean Covasna 15.000 de lei. Ne sprijină de asemenea Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Fondul „Bethlen Gabor”, Fundația Communis și Fundația Comunitară Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.