ACTUALITATE 22 mai 2014

A fost inaugurat Centrul de agrement de la Malnaș Băi [FOTO]

de Székely Emőke | 2535 vizualizări

Începând de miercuri, Centrul de agrement de la Malnaș Băi își așteaptă oaspeții. Construcția realizată prin programul Drumul Apelor Minerale a fost inaugurat marți în prezența mai multor oficialități județene și locale.

Primarul comunei, Kasléder József, a spus în discursul său că pentru locuitorii comunei apele minerale au asigurat traiul de zi cu zi, iar planul pe termen lung este același, ca Malnaș să se dezvolte de pe urma acestor comori ale naturii.

Cu ocazia inaugurării de marți localnicii au venit cu mic cu mare la centru pentru a vedea și a încerca atât bazinele cu apă minerală, cât și aparatele de fitness amplasate la etajul clădirii.

„Avem multe proiecte pentru care avem nevoie de ajutor de la Bruxelles, iar Malnaș Băi este doar unul dintre ele. În anii trecuți am reușit să cumpărăm bunurile care au intrat în paragină după o privatizare eșuată. Localnicii, dar și cei care stau în diferite colțuri ale țării, știu cum a fost Malnaș Băi odinioară. Faptul că din bani europeni am reușit să construim acest centru de agrement este doar primul pas, adevărata provocare fiind hotelul. Vestea bună este că clădirea corespunde actualelor cerințe europene, așadar nu trebuie reconstruită. Avem însă nevoie de o sumă consistentă pentru a o reabilita, bani pentru care vom depune proiect, și sperăm că acesta va fi declarat câștigător” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Valoarea totală a investiției de la Malnaș Băi este de 638.561 euro. Pe lângă centrul de agrement aici a fost construită și o piscină în aer liber, pe care oficialii doresc să o pună la dispoziția publicului larg încă din acest an, și astfel să redea măcar în parte faima pe care a avut-o Malnaș Băi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.