ACTUALITATE 22 mai 2014

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” la ceas de sărbătoare

de Székely Emőke | 626 vizualizări

La fel ca în fiecare an de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, conducerea, profesorii și elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe au sărbătorit ziua școlii – Ziua Porților Deschise. La ceremonia de joi au participat mai multe oficialități, precum și invitați speciali de la Brașov și Chișinău.

Mai mulți preoți au ținut o slujbă de pomenire la bustul lui Constantin Brâncuși, apoi oficialitățile și-au ținut discursurile care au dat startul ediției din acest an a Zilei Porților Deschise la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe. Directoarea instituției, Rodica Pârvan, a spus că și în anul școlar următor „Constantin Brâncuși” așteaptă elevii la cele trei clase a IX-a care vor porni.

„Liceul nostru poartă din anul 2003 numele marelui sculptor, iar timp de 10 ani am organizat Zilele Constantin Brâncuși, iar anul acesta am organizat cea de-a doua ediție a Zilei Porților Deschise pentru a-l omagia pe cel care a făcut piatra să vorbească. Avem alături de noi oaspeți de seamă, dar trebuie știut faptul că prezentăm cu această ocazie și oferta de școlarizare pentru anul școlar viitor. Vom avea trei clase a IX-a, din care două de școală profesională și una de liceu tehnologic” – a declarat Rodica Pârvan.

Muncă susținută de credință

Prezent la ceremonie, prefectul județului Covasna, Marius Popica, a spus că cei de la „Brâncuși” și-au ales cea mai potrivită zi pentru a celebra ziua școlii, pentru că, fiind vorba de Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, are o încărcătură spirituală specială. „Legătura dintre sărbătoarea de Constantin și Elena și Constantin Brâncuși nu este întâmplătoare, de aici putem vedea că truda și lucrul bine făcut se poate realiza doar prin credință. Credința este cea care dă valoare lucrurilor și celor care muncesc. Asta ar trebui să învețe în primul rând copiii care învață aici și vor deveni într-o zi meseriași sau oameni de știință, că munca trebuie susținută întotdeauna de credință, bun simț și respect. Dacă vor înțelege acest lucru, vor avea un viitor frumos în fața lor” – a declarat Marius Popica.

Sala de sport rămâne o dorință

Directoarea Rodica Pârvan a amintit din nou de sala de sport de care instituția pe care o conduce are mare nevoie, și a spus că nu va părăsi învăţământul până când politicienii nu o vor asculta și nu va vedea că este pusă piatra de temelie a sălii de sport. Inspectorul șef adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Rădița Palela, a spus de asemenea că nu va pleca de la inspectorat până când și „Brâncușiul” va avea o sală de sport. Deputatul PSD Horia Grama, precum și prefectul Marius Popica, i-au asigurat pe cei prezenți că vor face tot ce le stă în putință pentru construirea acestei săli.

Evenimentele de la Liceul tehnologic au continuat până după masa, timp în care cei interesați au avut ocazia să viziteze mai multe expoziții, iar seara a fost organizată o petrecere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.