ACTUALITATE 26 mai 2014

Gala tinerilor muzicieni la Arcuș

de Covasna Media | 631 vizualizări

În perioada 30 mai – 1 iunie, Centrul de Cultură Arcuş organizează „Gala tinerilor laureați la concursuri naționale și internaționale”, eveniment ajuns la cea de a 24-a ediție. În cursul celor trei zile se organizează recitaluri de muzică clasică pe diferite instrumente (vioară, pian, violoncel, contrabas) în salonul de muzică al Centrului de Cultură Arcuș și în Biserica unitariană din Sfântu Gheorghe.

Participanții sunt elevi și studenți premiați la concursuri naționale și internaționale: Claudiu Alin Dumitrescu, pian, Universitatea Națională de Muzică din București; Iulian Turicianu, vioară, Universitatea Națională de Muzică din București; Maria Diana Petrache, pian, Universitatea Națională de Muzică din București; Mihaela Manea, pian, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov; Victor Savca, contrabas, Universitatea Națională de Muzică din București; Mihnea Ioan Stroe,pian, Școala de Arte nr. 5 din București; Adrian Harabaru, violoncel, Universitatea Națională de Muzică din București și Linda Nica, pian, Universitatea Națională de Muzică din București. Profesorii îndrumători sunt Dana Borșan, Viorica Boerescu, Marian Apostol, Tamás István, Răzvan Suma.

Director artistic și prezentator al evenimentului este Ecaterina Stan, critic muzical. Repertoriul este impresionant, în program se numără lucrări de Profiev, Schumann, Debussy, Jora, Liszt, Ravel, Muresianu, Rachmaninov, Haydn, Fryba, Spenger, Bottesini, Koussevitzky, Montag, Mozart, Chopin, Dubra, Bignone, Saint-Saens, de Falla și Schubert.

Concertele au loc vineri de la ora 19 în salonul de muzică al Centrului de Cultură Arcuș, sâmbătă de la ora 18 în salonul de muzică al Centrului de Cultură Arcuș, duminică de la ora 12 la Biserica unitariană din Sfântu Gheorghe.

Centrul de Cultură Arcuș asigură transportul la concertele din Arcuș, microbuzele pleacă cu 30 minute înainte de începerea concertului din fața teatrului din Sfântu Gheorghe. Intrarea la concerte este gratuită.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.