ACTUALITATE 28 mai 2014

Prinţul Charles al Marii Britanii a înnoptat la un conac din Micloşoara

de Agerpres | 1298 vizualizări

Prinţul Charles al Marii Britanii, care a sosit marţi într-o vizită privată în ţara noastră, a înnoptat la un conac din localitatea covăsneană Micloşoara, de lângă Baraolt.

Prinţul de Wales a ajuns în România în cursul după-amiezii cu un avion privat care a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureş, după care s-a deplasat în localitatea Viscri, din judeţul Braşov, unde a poposit pentru scurt timp, apoi către Micloşoara, din judeţul Covasna. El a înnoptat la reşedinţa contelui Kalnoky Tibor, iar miercuri va merge la Valea Zălanului unde deţine mai multe proprietăţi. Potrivit unor surse oficiale, prinţul Charles va sta în ţara noastră până vineri.

În ultimii ani Prinţul Charles a venit în fiecare primăvară în România. Preocupat de conservarea monumentelor istorice, îndeosebi a celor din Transilvania, el s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti întemeiate în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO. Moştenitorul tronului Marii Britanii a cumpărat mai multe case vechi în câteva localităţi, printre care Viscri şi Saschiz.

În urmă cu aproape doi ani şi Henry, fiul cel mic al Prinţului Charles, a fost la Valea Zălanului, unde a petrecut sărbătorile de Paşti împreună cu mai mulţi prieteni. Acesta a făcut enduro pe dealurile din jurul localităţii şi a mâncat bucate tradiţionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.