ACTUALITATE 3 iunie 2014

Deputaţii au respins proiectul privind exploatarea minereurilor de la Roşia Montană

de Covasna Media | 522 vizualizări

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 301 voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi 3 abţineri, proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană, mai mulţi deputaţi arătând că acest lucru este şi o consecinţă a eforturilor făcute de societatea civilă în stradă.

 

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, după votul de respingere, că Ministerul ştie ce trebuie să facă pentru a ajuta România să ia cele mai bune decizii în acest domeniu.

Deputatul PNL George Scutaru a afirmat că rolul Parlamentului nu este să ofere o lege dedicată unei companii şi i-a rugat pe parlamentari să aibă aceeaşi deschidere şi în alte proiecte sensibile, cum ar fi respingerea Legii amnistiei şi graţierii.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus că mulţumeşte celor care au manifestat în stradă şi i-au convins pe social-democraţi că iniţiativa lor privind Roşia Montană nu este în interesul naţional. „Până la urmă, raţiunea a învins”, a mai arătat deputatul PDL, adăugând că trebuie găsite soluţii pentru ca bogăţiile ţării să fie exploatate în interesul naţional.

Deputatul independent Remus Cernea a spus şi el că votul deputaţilor este o consecinţă, în mare măsură, a efortului făcut de societatea civilă în stradă pentru a se opune acestui proiect extrem de nociv.

Varujan Pambuccian a arătat că speră ca acest vot de respingere să fie un punct final al acestei chestiuni şi să nu mai apară în viitoar o lege de acest tip.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat în sesiunea trecută dezbateri aprinse şi a generat proteste de stradă. Comisia specială, condusă de senatorul PSD Marius Vâlcov, i-a audiat pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe reprezentanţii societăţii civile, iar, în final, a dat un raport de respingere, după ce PNL a anunţat că nu-l susţine.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ele, 15 iunie 2014
la rosia ar trebui luate niste masuri cat mai rapid si cat avem solutii la indemana, cum ar fi investitiile prin care sa se reia mineritul. A tine zonele miniere blocate nu ajuta la nimic
lili, 3 iunie 2014
Astept cu interes reactia Premierului Ponta!!!!!! Adica, sa intelegem ca PSDistii lui au votat IMPOTRIVA ?! Oare, ce le-o face Ponta acum dupa vot?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.