ACTUALITATE 9 iunie 2014

Sindicatul Sanitas organizează un nou protest în faţa hotelului balnear Montana

de Agerpres | 607 vizualizări

Sindicatul Sanitas va organiza marţi, în faţa hotelului balnear Montana din staţiunea Covasna, o nouă acţiune de protest faţă de concedierea unui număr de 35 de angajaţi.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat luni că la miting vor participa circa 40 de sindicalişti care vor solicita reangajarea persoanelor disponibilizate şi demisia conducerii hotelului pe care o acuză de „management defectuos”.

Neagovici a afirmat că managerii hotelului au o atitudine „sfidătoare”, tratând cu indiferenţă protestele desfăşurate în ultimele şase luni în faţa acestei unităţi balneare. El a menţionat că dacă revendicările nu vor fi satisfăcute până la sfârşitul lunii iunie atunci va solicita reînnoirea autorizaţiei începând cu 1 iulie în vederea continuării protestelor până la sfârşitul anului.

„Conducerea hotelului a afectat grav vieţile acestor oameni. (...) Dacă revendicările noastre nu vor fi satisfăcute vom continua protestele până la sfârşitul anului în speranţa că cineva ne va vedea şi asculta şi va constata că avem dreptate, că cele sesizate de noi sunt reale”, a susţinut Vasile Neagovici.

Primul val de disponibilizări la hotelul balnear Montana a avut loc la sfârşitul anului trecut, când 25 de oameni au rămas fără locuri de muncă, iar la începutul anului au mai fost concediaţi alţi zece oameni.

Timp de şase luni, Sanitas Covasna a organizat aproape săptămânal acţiuni de protest în faţa hotelului, iar câţiva protestatari au intrat pentru scurt timp în greva foamei încercând să determine conducerea hotelului să-i reangajeze. În paralel, Sanitas a intentat proces conducerii hotelului, acuzând-o, printre altele, că a recurs la concedieri în etape pentru a nu intra sub incidenţa „disponibilizărilor colective”, care ar fi presupus o procedură mai complicată şi nişte clauze favorabile celor concediaţi.

Conducerea hotelului Montana a declarat că fiecare firmă privată este liberă să-şi stabilească politica şi strategia şi consideră că presiunile sindicatului sunt neîndreptăţite.

Hotelul Montana se află în patrimoniul CNSLR Frăţia, dar este administrat din anul 2011 de o firmă timişoreană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.