ACTUALITATE 10 iunie 2014

Bani europeni câștigați de clusterul „Pro Wood” pentru creșterea competitivității

de Székely Emőke | 485 vizualizări

Clusterul „Pro Wood” a semnat la mijlocul lunii mai contractul pentru un proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Astfel clusterul are la dispoziție 200.000 de euro, bani pe care îi va cheltui în decurs de 18 luni pentru activități de management, organizarea de schimburi de experiență, dezvoltarea portalului „Pro Wood”, marketingul produselor clusterului, cursuri de formare profesională sau crearea de echipe mixte de cercetare universitate-industrie.

Președintele clusterului, Kádár Rezső, este de părere că firmele din „Pro Wood” au nevoie de sprijin și de crearea unui lanț valoric, pentru ca lemnul din această zonă să plece la export sub formă de produs finit. „Dorim să creăm un lanț de valori, în care să includem toate etapele prelucrării lemnului, de la composesorate până la producătorii de mobilă. Ne-am propus de asemenea să ajutăm IMM-urile să își producă propriile produse, și nu unele pentru care primesc planul gata făcut, pentru că astfel crește prețul, și implicit încasările” – a declarat Kádár Rezső.

Acesta a vorbit și despre importanța formării profesionale, și a spus că în cadrul acestui proiect vor organiza cursuri de perfecționare conform cererilor venite de la membrii clusterelor, dar cei de la „Pro Wood” vor să se implice și în formarea de specialiști tineri, care vor învăța la școlile profesionale. Kádár Rezső este de părere că lemnarii din zonă trebuie să conlucreze, să schimbe mentalitatea în sensul în care să nu se considere concurență, pentru că în cazul unei strategii bine puse la punct toată lumea va avea de lucru, gama de produse ar fi mai largă și clienții s-ar înmulți.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar perioada de implementare este de 18 luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.