ACTUALITATE 17 iunie 2014

Au început controalele la ajutoarele de încălzire

de Székely Emőke | 387 vizualizări

În jur de 30 de familii din Sfântu Gheorghe au fost găsite ca fiind posesoare ale ajutorului de încălzire pe nedrept. Acestea nu au declarat unele venituri sau bunuri pe care le-au avut și astfel vor trebui să plătească înapoi ajutorul primit în iarnă, în totalitate, sau parțial.

Angajații Direcției de Asistență Comunitară din cadrul primăriei Sfântu Gheorghe controlează 1.000 de familii care iarna trecută au primit ajutoare de încălzire, iar controalele nu se limitează la verificarea documentelor, ci trebuie văzute condițiile de trai ale beneficiarilor. „Din controalele efectuate până acum am găsit nereguli la peste 50 de familii, dintre acestea 30 vor trebui să achite în totalitate sau o parte din ajutorul de încălzire. Le reamintesc oamenilor că trebuie să declare și veniturile realizate în alte județe, și trebuie să ne înștiințeze și dacă numărul membrilor familiei s-a modificat pentru că acest lucru atrage de la sine modificarea cuantumului ajutorului de încălzire, sau pierderea acestuia pentru că ajutorul este calculat pe baza venitului pe membru de familie” – spune directorul Direcției de Asistență Comunitară, Tankó Vilmos. Acesta spune că în cazul în care o familie a realizat venituri și în alte județe decât cel de reședință, soluționarea cazului este mai lungă, fiind nevoie de corespondență între diferite instituții, iar acest lucru poate dura câteva luni.

În iarnă la Sfântu Gheorghe au beneficiat de ajutor de încălzire 3.200 de familii, din care majoritatea – 2.700 de familii au primit ajutor pentru încălzire cu gaze. Pentru prima dată au putut cere ajutor și cei care folosesc încălzire cu energie electrică, au fost 80 de asemenea cazuri. Controale similare au avut loc și în anii precedenți, iar numărul familiilor care au trebuit să scoată bani din buzunar pentru a returna ajutorul a fost de 100-150.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.