ACTUALITATE 17 iunie 2014

Concurs județean de creativitate „Pro Natura” [FOTO]

de Covasna Media | 458 vizualizări

„Vindecă lumea, / Transform-o într-un spațiu mai bun / pentru tine și pentru mine / Și pentru întreaga specie umană. / Sunt oameni care mor! / Dacă îți pasă suficient, dă VIAȚĂ! / Creează un loc mai bun / Pentru tine și pentru mine !” (Michael Jackson „Heal the World”)

Protejarea naturii, păstrarea acesteia – sunt o preocupare a tuturora, părinți și dascăli deopotrivă, având datoria și posibilitatea de a forma viitori adulți educați în spiritul respectului pentru mediul ambiant.

Un proverb chinezesc spune „Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul ce va urma, educă copiii.”

Pentru a fi prieten cu natura trebuie să avem o gândire și un comportament ecologice, să știm ce e bine să facem în relația cu aceasta, iar noi, ca adulți, trebuie să avem o conștiință ecologică bine conturată, pentru a forma copiilor atitudini de respect pentru mediu și să le dezvoltăm un comportament responsabil. Orice prilej este bun pentru a ne sensibiliza copiii, comunitatea în care trăim, demonstrându-le că noi, oamenii suntem parte integrantă a naturii.

În acest sens, cadrele didactice din învățământul preșcolar din Atelierele metodice 1 și 2 – zona Sf. Gheorghe linia română, au desfășurat marţi Concursul Județean de Creativitate Pedagogică, ediția a VII-a, partea a II-a, cu tema „Pro Natura” în cadrul Rezervației Naturale „Mestecănișul de la Reci”.

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Covasna, prin Asociația Pedagogilor Români, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, coordonator Proiect Adriana Mihalache, inspector școlar pentru învățământul preșcolar.

La activitățile derulate în cadrul Concursului au participat d-na Rădița Palela, inspector școlar general adjunct, și d-na Marcela Ștefu, președinta Asociației Pedagogilor Români.

Pe parcursul zilei a fost vizitată Rezervația Naturală de la Reci, sub îndrumarea unui reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, a fost prezentată recenzia cărții „Șapte ani de creativitate”, care include articole pe teme ecologice realizate în acești ani de cadrele didactice din învățământul preșcolar, s-au desfășurat jocuri pe teme ecologice, au fost schimbate impresii despre modul în care ne putem desfășura activitățile eco la grupă și în comunitate, despre cum putem promova comportamentele responsabile în ocrotirea mediului înconjurător și conștientizarea generației tinere asupra acestui aspect.

D-na inspector școlar Adriana Mihalache a premiat cadrele didactice pentru activitatea, creativitatea și devotamentul acestora în educarea copiilor în spiritul înțelegerii temei ecologice, subliniind „orice fiinţă are dreptul să trăiască într-un mediu sănătos, cel ce rupe o floare deranjează o stea”, nici un om nu este o insulă, noi toți avem nevoie unii de alții iar Terra este casa noastră”.

Echipa de implementare a Proiectului

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.