ACTUALITATE 26 iunie 2014

24 de mașini noi ne veghează siguranța [FOTO]

de Székely Emőke | 762 vizualizări

Noile autospeciale ISU au fost admirate în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

În ultimii ani în județul Covasna au sosit 13 autospeciale de intervenție la incendiu și 11 ambulanțe noi, toate achiziționate printr-un proiect european. Câteva din mașini au fost expuse joi în faţa Teatrului, iar cei interesați, în special copiii, au avut ocazia să le inspecteze și să afle de la pompieri cum funcționează fiecare.

„Încheiem o etapă din viața Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, și anume încheierea programului Operațional Regional desfășurat între anii 2007-2013, program care a urmărit achiziționarea de autospeciale de intervenție pentru ISU, derulat prin fonduri europene și cu sprijinul Consiliului Județean care a răspuns prompt la realizarea acestui program” – a declarat adjunctul șefului ISU Covasna, col. Liviu Șimonca.

Acesta și-a amintit cum era viața ISU în urmă cu 10-15 ani, cu mașini vechi, pe care le-au ținut în viață așa cum au putut. „Am lucrat cu ele, am salvat vieți, am salvat bunuri, dar odată cu apariția acestor mașini au început să se arate și avantajele, în primul rând scurtarea timpului de intervenție, care a devenit mai rapid cu o treime, dar și timpul intervenției propriu-zise. Aceste mașini ne obligă și pe noi să ne perfecționăm în continuare, să fim la înălțimea acestor autospeciale, pentru a arăta că suntem capabili să facem ceea ce este misiunea noastră, să salvăm vieți” – a mai spus col. Liviu Șimonca.

Prefectul Marius Popica a spus în discursul său că pompierii covăsneni sunt profesioniști, și le-a mulțumit celor implicați în programul european pentru achiziționarea mașinilor de intervenție.

„ISU are grijă de noi zi de zi, iar eu am avut șansa de a participa alături de acești bravi soldați la câteva operațiuni și vreau să vă spun că sunt foarte mândru de modul de lucru și profesionalismul arătat de acești oameni, sunt foarte bine pregătiți, știu exact ce au de făcut și sunt pregătiți 24 de ore din 24 să intervină atunci când avem o problemă. Pe lângă acest lucru contează foarte mult dotarea și toată infrastructura pe care o au la dispoziție. Vreau să felicit Consiliul Județean, pentru că s-a reușit să se modernizeze foarte mult această dotare, este un efort mare și merită din plin” – a declarat prefectul Marius Popica. Acesta a mai spus că niciodată nu e suficient ce avem, dar contează mult faptul că infrastructura ISU a fost modernizată în ultimii ani.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a prezentat câteva cifre legate de acest proiect, și a spus că instituția pe care o conduce nu se va opri aici, având în plan cumpărarea altor mașini de intervenție.

„În ultimii 4-5 ani am achiziționat mai multe mașini nou-nouțe cu o valoare totală de 9 milioane de lei, la care contribuția Consiliului Județean a fost de 2%. Am înzestrat ISU Covasna pentru că cel mai important lucru este faptul că servim oamenii. Perioada de intervenție a scăzut cu aceste nouă mașini, și avem posibilitatea să lărgim numărul comunelor care au în dotare mașini de intervenție. Vreau să vorbesc și despre viitor, sper ca la toamnă să avem ocazia să vă prezentăm o altă mașină interesantă pe care intenționăm să o cumpărăm, și totodată sperăm să putem deschide porțile pompierilor și în orașul Baraolt, unde investim într-un garaj multifuncțional pentru a deservi stația de pompieri” – a spus președintele Consiliului Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.