ACTUALITATE 26 iunie 2014

Facilități pentru oamenii de afaceri care investesc în Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 416 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe oferă facilități fiscale investitorilor care decid să creeze locuri de muncă în municipiu. De asemenea, administrația locală și cea județeană doresc să promoveze oportunitățile de investiții din zonă în cadrul unei conferințe ce va avea loc la toamnă.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat joi un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unor facilități fiscale acelor firme care investesc cel puțin 250.000 de euro în Sfântu Gheorghe. Cuantumul ajutorului fiscal se calculează în funcție de numărul angajaților.

„Este vorba de o schemă de ajutor de minimis care a fost înființată în urmă cu 4 ani, acum doar o modificăm. Potrivit vechii hotărâri, cuantumul minim al investiției trebuia să fie de 500.000 de euro, acum am scăzut la jumătate. Firmele pot beneficia de acest ajutor trei ani consecutiv” – a declarat consilierul local Debreczeni László.

Consiliul Local a votat și acordarea sumei de 50.000 de lei Camerei de Comerț și Industrie Covasna pentru programul de ajutor de minimis destinat firmelor locale. Suma este similară cu cea din anul trecut, când însă cei 50.000 de lei au fost suplimentați. Președintele CCI Covasna, Édler András, a spus că la fel se va întâmpla și anul acesta, în cazul în care fondurile se termină acestea vor fi suplimentate pentru ca toți cei care au dreptul și doresc să primească acest ajutor, să poată beneficia de el.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna au votat şi câte un proiect de hotărâre care prevede un acord de parteneriat între cele două instituții și Institutul de Politici Publice, prin care reprezentanți ai CL și CJ vor participa la conferința „City Invest”, ce va avea loc în septembrie la București.

„La acest eveniment vor participa atașați economici ai mai multor ambasade, iar scopul nostru este acela de a le prezenta oportunitățile de investiții din această zonă” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.