ACTUALITATE 26 iunie 2014

Proiect de management al ariilor protejate din județ demarat de Consiliul Județean Covasna

de Székely Emőke | 646 vizualizări

Protejarea biodiversității și a ariilor naturale este scopul unui proiect al Consiliului Județean Covasna care va fi implementat anul acesta. De fapt vor fi create condiții de vizitare a unor zone protejate din județul Covasna fără ca turiștii să provoace stricăciuni în fauna și flora locală.

„Obiectivul general al proiectului este protecţia şi îmbunătăţirea biodiversităţii şi a patrimoniului natural prin organizarea managementului ariilor naturale protejate aflate în administrarea sau custodia judeţului Covasna, crearea unor condiţii optime de vizitare şi informare prin realizarea infrastructurii pentru uz public orientată spre protecţia şi gestionarea mediului a opt arii naturale protejate aflate pe teritoriul judeţului Covasna şi prin acest fel conştientizarea vizitatorilor şi al comunităţilor locale asupra valorilor naturale şi contribuirea la dezvoltarea durabilă a acestora” – se arată într-un comunicat emis de Consiliul Județean.

Prin acest proiect se vor realiza cinci planuri de management pentru arii naturale protejate din judeţ: Dealul Ciocaş – Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Oltul Superior, Râul Negru şi Mestecănişul de la Reci, va fi construit un centru de vizitare al sitului Natura 2000 Munţii Bodoc-Baraolt în Mestecănişul de la Reci și vor fi realizate două puncte de informare pentru vizitatorii siturilor Munţii Bodoc-Baraolt şi Ciomad-Bálványos prin reabilitarea fostelor cantoane de la Hatod şi Bixad. De asemenea se va realiza un punct informare prin construirea unei clădiri noi la Estelnic pentru vizitatorii Tinovului Apa Roşie și vor fi amenajate patru trasee tematice dotate cu observatoare, tăbliţe de informare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013, Axa prioritară 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. Valoarea contractului de finanţare este de 13.109.626,16 lei, din care cheltuieli eligibile 9.895.789,52 lei la care se adaugă 2.311.465,60 lei TVA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.