ACTUALITATE 30 iunie 2014

Primăria Sfântu Gheorghe construieşte un centru ecvestru şi o şcoală de echitaţie

de Agerpres | 1023 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu asociaţia Vadon, a început construirea unui centru ecvestru, ce va cuprinde şi o şcoală de echitaţie.

Viceprimarul municipiului, Sztakics Éva, a declarat că acesta va fi amenajat pe un teren de 10 hectare, proprietatea Primăriei, aflat pe dealul Benedek, la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre localitatea Vâlcele.

Pe lângă şcoala de echitaţie, asociaţia Vadon va realiza aici un centru de creştere şi reproducţie a cailor de rasă, precum şi o bază sportivă unde se vor putea organiza concursuri hipice naţionale şi internaţionale. Proiectul are ca scop păstrarea tradiţiilor, promovarea valorilor naturale ale judeţului Covasna, atragerea turiştilor şi dezvoltarea turismului rural şi ecologic.

Mulţi copii nu au animale acasă, mulţi poate că nu au văzut niciodată un cal din apropiere, iar acest centru le va oferi posibilitatea să cunoască aceste animale, să aibă grijă de ele. Relaţia cu caii le va dezvolta afecţiunea şi sentimentul de responsabilitate. (...) Pe de altă parte, ne dorim foarte mult să organizăm concursuri hipice de rang internaţional pentru că în acest fel vom putea atrage în zona noastră un segment de turişti mai puţin accesibil, mă refer la cei care au pretenţii şi posibilităţi financiare mai mari”, a declarat directorul executiv al asociaţiei Vadon, Demeter János.

Vara aceasta, asociaţia Vadon va organiza pe Dealul Benedek o primă tabără pentru elevi şi studenţi, care va cuprinde cursuri de călărie, lecţii de îngrijire a cailor, exerciţii de tir cu arcul, precum şi numeroase programe artistice şi de divertisment. Tabăra, programată în perioada 26-31 august a.c., oferă 40 de locuri, iar participanţii trebuie să aibă cel puţin 10 ani împliniţi. Primăria Sfântu Gheorghe va asigura cazarea, iar participanţii vor trebui să plătească 250 de lei, în care sunt incluse programele şi trei mese pe zi.

Vara aceasta, asociaţia Vadon, în parteneriat cu autorităţile locale, va organiza şi a patra ediţie a concursului hipic „Galopiada secuiască”, ce va avea loc în zilele de 19 şi 20 iulie pe un deal din apropierea localităţii Moacşa, cunoscut sub numele 'Pivniţa uriaşului'. Evenimentul va include demonstraţii de călărie, concursuri de atelaje şi sărituri peste obstacole, spectacole, cursuri de hipism, un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

În judeţul Covasna există mai multe centre particulare de echitaţie, la Arcuş, Bodoc, Mereni, Întorsura Buzăului şi Valea Crişului, acesta din urmă aparţinând contelui Kalnoky care administrează proprietăţile din Valea Zălanului ale Prinţului Charles.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.