ACTUALITATE 3 iulie 2014

Focurile de artificii și lampioanele sunt interzise la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 594 vizualizări

Primăria Târgu Secuiesc și alte câteva localități din apropiere au primit adrese de la mai multe ministere prin care li se interzice lansarea lampioanelor și a focurilor de artificii.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat că adresele au venit de la Ministerele Internelor, Apărării Naționale și Transporturilor, iar în acte li se interzice atât persoanelor fizice cât și administrațiilor locale și firmelor să organizeze focuri de artificii sau să lanseze lampioane.

„Interdicția este motivată prin faptul că aceste activități reprezintă un pericol pentru traficul aerian din zonă, dar dați-mi voie să mă îndoiesc de această motivare, ci până acum nu am doborât niciun avion sau elicopter” – a declarat primarul Bokor Tibor.

Acesta însă a luat act de adresele primite și nu a dat autorizație de lansare de lampioane organizației de tineret EMI, care a vrut să organizeze un asemenea eveniment cu scopul de a promova ideea autonomiei. La sfârșitul lunii viitoare vor avea loc zilele orașului la Târgu Secuiesc, care se termină în mod tradițional cu focuri de artificii. Primarul spune că vor găsi o soluție pentru ca focurile de artificii să aibă loc și în acest an, pentru că acestea sunt așteptate de mulți localnici și vizitatori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.