ACTUALITATE 9 iulie 2014

IȘJ Covasna caută directori de școli

de Covasna Media | 597 vizualizări

A fi director de școală nu mai e un post dorit de cadrele didactice din Sfântu Gheorghe. Așa se face că Inspectoratul Școlar al județului Covasna (IȘJ) se confruntă cu o situație neplăcută, aceea de a nu ști cine va conduce câteva dintre unitățile de învățământ din județ.

„Postul de director de școală nu este unul dorit. A fi director presupune să fii atacat atât din afară, cât și din interior, așadar este foarte greu. Dacă mai punem la socoteală și faptul că directorii trebuie să stea și la catedră, situația este și mai dificilă pentru că în cazul în care directorul predă 14 ore la catedră pe săptămână, cu greu poate oferi și un management de calitate” – a declarat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

Aceasta a spus că probleme sunt la școlile din mediul rural, unde nimeni nu vrea să fie director. În județul Covasna sunt în jur de 10 școli cu semnul întrebării în ceea ce privește postul de director sau director adjunct.

În ultimii ani posturile de directori și directori adjuncți din județul Covasna au fost intermediare, pentru că Ministerul Educației nu a organizat niciun concurs. Aceștia au fost numiți pe o perioadă de câte un an, și deocamdată nu se știe dacă în perioada următoare vor fi sau nu organizate asemenea concursuri. Cert este că până pe data de 2 august IȘJ va trebui să propună directorii și directorii adjuncți pentru anul școlar 2014-2015. „Unii doresc să continue munca începută la cârma unor școli, alții s-au pensionat sau au demisionat” – spune Keresztély, exprimându-și speranța că până la data menționată se vor găsi persoanele potrivite pentru a conduce școlile din județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.