METEO 11 iulie 2014

Prognoza meteo pentru weekend: vremea se răceşte şi se aşteaptă averse de ploi

de Covasna Media | 600 vizualizări

Vineri vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci în cea mai mare parte a ţării. Înnorările vor fi temporar accentuate şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte va fi cod galben pe toată durată zilei, astfel sunt estimate cantităţi de peste 20...25 l/mp la nivel local, şi de peste 40...50 l/mp, izolat. Temperaturile maxime vor fi apropiate de normalul perioadei în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea şi mai coborâte în celelalte regiuni şi se vor situa între 20 şi 30 de grade.

Sâmbătă vremea va fi răcoroasă şi instabilă în vestul, centrul, nordul ţării şi în zonele de munte. În general vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, în special la deal. Vântul va fi activ în regiunile sudice şi se va intensifica pentru scurtă durată şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 30 de grade în sud-est.

Duminică vremea se anunţă tot mai bună. Local vor mai fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai izolat. Temperaturile maxime, mai ridicate decât sâmbătă, vor fi cuprinse între 22 şi 31 de grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.