ACTUALITATE 13 iulie 2014

CNMV a fost detronat de Mikó

de Székely Emőke | 496 vizualizări

Au fost afișate rezultatele finale ale Bacalaureatului

După rezolvarea contestațiilor, procentul de promovabilitate la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat a crescut în judeţul Covasna cu 0,76%, de la 56,49% la 57,25%.

La nivelul județului au fost depuse 303 contestații, în 65 cazuri nota inițială a fost mărită, în 36 cazuri scăzută, însă doar 10 elevi au reușit să obțină media 6 după contestații. Inspectorul şcolar general, Keresztély Irma, a declarat că 202 lucrări au fost respinse pentru că, potrivit regulamentului, centrul teritorial de la Brașov a modificat doar acele note care au obținut cel puțin 0,5 puncte în plus sau în minus față de nota acordată inițial.

După contestații s-a schimbat nu numai situația unor elevi, ci și clasamentul pe școli. Înainte de contestații Colegiul Național „Mihai Viteazul” se afla pe locul I în ceea ce privește procentul de promovabilitate cu 90% din elevi promovați, însă după contestații pe primul loc se află Liceul Teoretic „Székely Mikó” cu 90,09% procent de promovabilitate. Locul 3 este ocupat de Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” (86,9%).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Catalina, 24 iulie 2014
:d Buna intrebare! :)
ARTUR, 14 iulie 2014
Din ciclul ''DOSARELE X'' ! Cum au luat bacul cei de la Miko la limba Romana in conditiile in care nu stiu sa vorbeasca romaneste sau cei care stiu ,o stiu prea putin ??? Parerea mea este ca au fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.