ACTUALITATE 13 iulie 2014

Extensia UBB din Sfântu Gheorghe așteaptă noii studenți

de Székely Emőke | 1339 vizualizări

Cei care se înscriu la învățământ la distanță primesc o tabletă cadou după ce și-au confirmat locurile

Luni încep înscrierile pentru anul universitar 2014-2015, iar Extensia Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai” așteaptă bobocii la cinci specializări pentru învățământul de licență și o specializare la master. Directoarea extensiei, dr. Laura Olteanu, ne-a prezentat oferta de la Sfântu Gheorghe.

„În noul an universitar avem specializări la toate cele trei facultăți de la Sfântu Gheorghe, atât pentru nivel de licență, cât și pentru masterat. Un lucru foarte important este faptul că suntem centru regional, ceea ce înseamnă că cei interesați să se înscrie la o facultate de la Cluj Napoca, pot depune dosarul la noi, și astfel sunt scutiți de un drum. Din cele 21 de facultăți ale UBB Cluj Napoca, doar 4 nu fac înscrieri la centrele regionale, și anume Matematică și Informatică, Biologie și Geologie, Educație Fizică și Sport și Teologie Ortodoxă. Pentru restul candidații pot veni la noi pentru înscrieri, însă vor trebui să meargă apoi la Cluj Napoca pentru a confirma locurile” – ne-a declarat dr. Laura Olteanu.

O altă noutate este că cei care se înscriu la învățământ la distanță primesc o tabletă cadou după ce și-au confirmat locurile.

Dar să vedem oferta Extensiei din Sfântu Gheorghe. La Facultatea de Științe Politice și Administrative se fac înscrieri pentru specializarea Administrație Publică. La învățământul de zi, linia română sunt 15 locuri bugetate și 15 cu taxă, la linia maghiară 22 de locuri bugetate și 48 cu taxă, iar la învățământ la distanță, linia română sunt 20 de locuri, iar la linia maghiară 40. La această specializare admiterea se face 100% pe baza mediei de Bacalaureat, iar taxa de școlarizare pentru anul școlar 2014-2015 este de 2.600 de lei.

La Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor sunt trei specializări. La specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, linia română sunt 10 locuri bugetate și 40 cu taxă, la linia maghiară sunt 19 locuri bugetate și 41 cu taxă, aici nu există formă de învățământ la distanță. La specializarea Economia Firmei există doar linie maghiară, la învățământul de zi sunt 19 locuri bugetate și 61 cu taxă, respectiv 50 de locuri pentru învățământ la distanță. Specializarea Marketing este o noutate, predarea se va face doar în limba română, sunt 10 locuri bugetate și 15 cu taxă, există doar forma de învățământ de zi. Candidații pentru această facultate trebuie să scrie un eseu motivațional pentru care vor primi calificativul admis sau respins, în cazul celor admiși selecția se va face pe baza mediei de Bacalaureat. Taxa de școlarizare pentru această facultate este de 2.500 de lei.

La Facultatea de Știința și Ingineria Mediului va porni o specializare nouă, Știința Mediului, cu predare doar în limba maghiară, forma de învățământ de zi. Aici sunt 10 locuri bugetate și 15 cu taxă, iar admiterea se face pe baza unui eseu (pondere de 30%), și media de Bacalaureat (70%).

În ceea ce privește învățământul de master, la toamnă pornește o singură specializare, Managementul Dezvoltării Afacerilor, linia română, învățământ de zi. Sunt 27 de locuri bugetate și 23 cu taxă.

Înscrierile se fac în perioada 14-18 iulie pentru Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, respectiv 14-21 iulie pentru celelalte două facultăți. Pentru înscriere candidații au nevoie de un dosar plic, folie îndosariabilă, diploma de Bacalaureat (sau echivalentă) în original sau copie legalizată, foaia matricolă în original sau copie legalizată, certificatul de naştere în copie legalizată, certificatul de căsătorie în copie legalizată (unde este cazul schimbării de nume), adeverinţă medicală tip, eliberată de medicul de familie, 4 (patru) fotografii tip buletin de identitate (3x4), copie xerox a C.I./B.I., diploma de licenţă sau o diplomă recunoscută de M.E.C. ca fiind echivalentă cu prima, precum şi diploma de bacalaureat pentru licenţiaţii care doresc să urmeze o a doua facultate. Toate informațiile despre admitere sunt postate pe site-ul Extensiei din Sfântu Gheorghe, www.extensii.ubbcluj.ro/sfantugheorghe.

Directoarea extensiei, dr. Laura Olteanu, îi sfătuiește pe candidați să se prezinte cât mai repede la facultate pentru a avea timp să corecteze eventualele nereguli, și de asemenea, să se înscrie în sesiunea de vară pentru a avea șanse mai mari pentru a prinde locuri bugetate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 14 iulie 2014
Fabrica de diplome inutile....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.