SPORT 13 iulie 2014

Șugaș Race va trece prin Valea Zălanului

de Székely Emőke | 634 vizualizări

Au început înscrierile la cea de a doua ediție a Șugaș Race, concurs de alergare montană și ciclism montan organizat de Asociația „Covalpin” în parteneriat cu Asociațiile „Alpin Sport” și „Ecou”.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-12 octombrie, iar spre deosebire de anul trecut, când a fost organizată o singură cursă, cea de alergare montană, anul acesta cei de la Covalpin s-au gândit și la iubitorii de mountain bike, motiv pentru care duminică 12 octombrie va fi dedicată ciclismului.

Concurenții pot alege între două trasee, atât la alergare, cât și la ciclism, iar cei care doresc să parcurgă traseul lung la ciclism, vor trece și prin Valea Zălanului, satul unde Prințul Charles are câteva proprietăți și unde obișnuiește să vină în vacanță.

Traseele la alergare sunt de 15 sau 25 de km, iar la ciclism de 30 sau 60 de kilometri. Desigur, vom avea trasee speciale și pentru copii, acestea sunt mai scurte. Toate cursele vor avea loc pe teren accidentat, la Șugaș Băi și împrejurimi. Scopul evenimentului este nu numai sportul, ci și promovarea locurilor din județ, motiv pentru care proba de ciclism va trece prin zone extrem de frumoase, cum ar fi Valea Zălanului” – a declarat organizatorul Andrei Poștoacă.

Înscrierile se fac online pe site-ul www.sugastrailrunning.blogspot.ro, taxa de participare este de 60 de lei până la sfârșitul lunii august și 80 de lei în septembrie. Andrei Poștoacă spune că după investițiile făcute de Primăria Sfântu Gheorghe, Șugaș Băi a devenit un loc popular, iubit atât de cei care sunt adepții drumețiilor, cât și de cei care vor să se relaxeze la centrul de wellness.

Anul trecut la Șugaș Race s-au înscris 140 de participanți din toată țara, iar organizatorii se așteaptă ca anul acesta să dubleze acest număr, dat fiind faptul că s-a dublat și numărul probelor. Andrei Poștoacă spune că vor fi acordate premii valoroase în bani și obiecte.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.