ACTUALITATE 15 iulie 2014

Boboci de liceu cu medii de 3

de Székely Emőke | 788 vizualizări

Ultima medie de admitere după prima etapă de repartizare în judeţul Covasna a fost de 3,56

Doar la Liceul Teoretic „Székely Mikó”, clasa de matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost peste 9, mai exact 9,21, iar în restul claselor s-a intrat și cu note mai mici, chiar foarte mici, astfel că la anumite licee teoretice și tehnologice au fost admiși și candidații care nu au obținut media 5. Este cazul Liceului Teoretic „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna și a liceelor tehnologice „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt (ultima medie 4,87), „Gábor Áron” (3,90), respectiv „Apor Péter” (3,56) de la Târgu Secuiesc. În total aproape 50 de elevi au intrat la liceu fără a avea media 5.

La CNMV din Sfântu Gheorghe, cu cele mai mari note s-a intrat la clasa de Matematică-Informatică, unde ultima medie a fost de 8,90, tot aici la clasa de Filologie ultima notă de admitere a fost de 6,60, iar la clasa de Științe ale Naturii ultima notă a fost puțin peste 6, aici rămânând câteva locuri și pentru următoarele etape de admitere.

Mai sunt locuri doar la liceele tehnologice

În rest locuri mai sunt doar la liceele tehnologice, unde, așa cum arată statistica până acum, nu intră decât cei care nu vor. La nivelul județului și-au ocupat locul în învățământ liceal 961 de elevi după prima etapă de repartizare, 36 nu au bifat îndeajuns de multe opțiuni și astfel vor trebui să participa la următoarele etape, iar 19 elevi din alte județe vor învăța în școli covăsnene.

Cei care dintr-un motiv sau altul nu au participat la această sesiune de repartizare o pot face la următoarea, după următorul calendar: 16 iulie – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, 17-18 iulie – Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă, 19 iulie – Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii, 16 – 21 iulie - Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, 21 iulie – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă, 16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori, 23 iulie – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere, 24 iulie – Repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii, 24 iulie – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 16 iulie 2014
De parca ar conta asta in Romania ! Uite aici cum unul dintre cei mai bogati PSDisti era submediocru la scoala, dar a ajuns bine mersi mare politician si doctor in stiinte militare(!!) si evident, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.