ACTUALITATE 15 iulie 2014

Examene și pentru cadrele didactice

de Székely Emőke | 456 vizualizări

După elevi le-a venit rândul profesorilor să treacă prin febra examenelor. Săptămâna aceasta a avut loc examenul de Definitivat, la care au participat 138 de candidați. Inițial s-au înscris 156 de cadre didactice, din care au fost validate 145, 12 s-au retras și 7 nu s-au prezentat la examen.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna, examenul a decurs în condiții bune, nimeni nu a fost eliminat. Dascălii care au dat examen au trecut deja de cel puţin două inspecţii speciale la clasă, iar media notelor finale obținute de ei trebuie să fie minim 8.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar doar pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant, iar cele care au statut de titular şi nu dobândesc definitivarea în cel mult cinci ani de la finalizarea stagiului rămân fără contracte de muncă.

Anul trecut în județul Covasna la examenul susținut de 124 de cadre didactice, doar 60 au reușit să obțină nota 8, așadar mai mult de jumătate din dascăli au picat. Primele rezultate ale examenului din acest an vor fi făcute publice pe data de 19 iulie. Între 19 şi 23 iulie vor fi înregistrate şi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate la 24 iulie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.