ACTUALITATE 15 iulie 2014

Noi medici la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 2931 vizualizări

Șase medici și doi rezidenți s-au alăturat în ultimele luni colectivului de la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Astfel s-a rezolvat în parte problema lipsei de personal medical, însă conform spuselor directorului medical al instituției, dr. Antal Álmos, ar mai fi nevoie de medici la secțiile de oncologie și reanimare.

„Ne bucurăm că ni s-au alăturat noi medici, dr. Monica Istrati – medic specialist hematolog, dr. Szabó Beáta Éva – medic specialist de medicină internă, dr. Miklós Imola – medic specialist chirurg, dr. Maria-Cristina Lenghel – medic specialist chirurg, dr. Kese Réka – medic specialist obstetrică-ginecologie și dr. Ercse Ferenc – medic specialist psihiatru, șef secție. De asemenea avem doi rezidenți care sperăm să rămână la noi după terminarea rezidențiatului. Pot spune că odată cu venirea acestor specialiști situația s-a îmbunătățit. Ne bucurăm în mod special pentru dr. Monica Istrati pentru că bolnavii de la hematologie sunt o categorie aparte de pacienți, aceștia trebuie să își primească medicamentele foarte exact, așadar e bine că avem un medic specialist care se ocupă atât de tratamente în ambulatoriu, cât și de cele din spital” – a declarat dr. Antal Álmos.

Acesta a precizat că îi este recunoscător și lui dr. Ercse Ferenc care a preluat conducerea Secției de Psihiatrie după demisia doctorului Bíró. „Nu știu ce ne făceam dacă dr. Ercse nu ar fi acceptat să conducă această secție” – spune dr. Antal.

Spitalul are nevoie în continuare de medici, iar cei care vin să profeseze la Sfântu Gheorghe pot primi locuințe de serviciu. Politica de atragere a medicilor oferindu-le locuințe a fost implementată de Spitalul Judeţean cu sprijinul autorităților locale, care doresc să construiască în curtea Spitalului mai multe apartamente și garsoniere pentru tinerii medici. În ultimii trei ani, Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a atras aproape 90 de medici, dintre care 25 de rezidenţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.