ACTUALITATE 16 iulie 2014

Se fac înscrieri la „Pedalează pentru un scop bun”

de Székely Emőke | 328 vizualizări

Fundația Comunitară Covasna (HKA) lansează joi înscrierile pentru acțiunea caritabilă „Pedalează pentru un scop bun”, care va avea loc pe data de 19 septembrie, și la care conducerea Fundației speră să adune 20.000 de lei.

Directoarea Bereczki Kinga spune că în primă fază așteaptă înscrierea organizațiilor civile, acestea fiind invitate să se înregistreze cu un proiect comunitar pe site-ul www.hka.ro. Dintre proiectele înscrise vor fi alese acele 4 care vor participa efectiv la program.

„Anul acesta am decis să delimităm clar înscrierile pentru jucătorii acțiunii. De joi până pe data de 4 august așteptăm idei, proiecte ale organizațiilor civile, organizațiilor de tineret sau sport, din care vor fi alese acele 4 proiecte pentru care se poate pedala. Așteptăm proiecte care să aibă caracter local, să fie de impact și să se adreseze unui grup țintă bine definit. În perioada 11 august – 6 septembrie așteptăm înscrierile bicicliștilor, individual sau grupuri. Aceștia vor trebui să indice la înscriere numărul de ture pe care doresc să le facă, precum și proiectul pentru care vor să pedaleze. În cea de a treia etapă, în perioada 8-18 septembrie se vor înscrie sponsorii care de asemenea vor indica proiectul pe care doresc să îl sprijine” – a declarat Bereczki Kinga.

Aceasta este cea de-a patra ediție a acțiunii „Pedalează pentru un scop bun”, două au fost organizate până acum la Sfântu Gheorghe și una la Târgu Secuiesc. La acestea a fost adunată suma de 21.000 de lei, iar cei 334 de participanți au parcurs în total 7.578 de kilometri. La prima ediție, organizată în 2012 la Sfântu Gheorghe au fost ajutați 4 sportivi de performanță din oraş, apoi paleta proiectelor a fost diversificată. La ediția de anul trecut unul dintre aceste proiecte a fost realizarea unui parc de antrenamente la Sfântu Gheorghe, care va fi construit în perioada următoare.

„Întârzierea nu este vina noastră, noi am cumpărat echipamentele necesare și avem asigurări de la Primăria Sfântu Gheorghe cum că în curând vom inaugura acest parc. La fel se va întâmpla și la Târgu Secuiesc, anul acesta și locuitorii din orașul breslelor vor avea un astfel de parc” – spune Bereczki Kinga.

Directorul HKA este de părere că oamenii sunt deschiși și se implică în proiectele comunitare, sunt responsabili, iar faptul că se pot implica activ la realizarea unui proiect benefic comunității le dă satisfacție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.