ACTUALITATE 17 iulie 2014

Președintele PNL Covasna, Marius Obreja: „Președintele și premierul își ridică mingi la fileu, în zona ridicolului”

de Székely Emőke | 420 vizualizări

Președintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, a comentat consultările dintre președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta și ministrul finanțelor, Ioana Petrescu. Liberalul este de părere că scena, pe care el o numește videoclip, face parte dintr-o serie de discuții ridicole între președinte și premier care, în opinia lui, nu fac altceva decât să țină deschisă agenda politică.

„Cele trei personaje, premierul Ponta, președintele Băsescu și ministrul finanțelor și-au jucat rolul în videoclipul făcut public. Multă vreme îmi voi aduce aminte de scenariul de acolo prin care președintele și-a aranjat gulerul, și-a aranjat frizura și mai lipsea să își scuipe în palmă și să prindă un volan de basculantă, premierul a hipnotizat toate muștele din sala de discuție arătându-ne albul ochilor, iar ministrul de finanțe a afirmat că s-a speriat că cineva vrea să îi fure proiectul cu reducerea CAS cu 5% și s-a văzut și în videoclip când la un moment dat și-a luat foile și voia să fugă. Vreau însă să le aduc aminte că proiectul nu este al ei, ci acesta vine din parlament din partea grupului PNL” – a declarat Marius Obreja.

Acesta a mai spus că acest circ ieftin nu are nicio valoare și că reducerea cu 5% a CAS trebuia să fi fost făcută deja de câteva luni pentru că, spune el, ar reprezenta singura măsură de redresare fiscală și revigorare a mediului de afaceri.

„Videoclipul nu a fost decât un exemplu a ceea ce se întâmplă de câteva zile în tehnica de a ține agenda politică a zilei în care președintele și premierul își ridică mingi reciproce la fileu, le lovesc și le trimit înapoi, ținând agenda politică în zona ridicolului” – este de părere Obreja.

În altă ordine de idei, liberalul a spus că i se pare inacceptabil faptul că premierul Victor Ponta a anunțat că nu mai e sigur că va folosi taxa de 7 eurocenți aplicată pe litrul de carburant pentru construirea autostrăzilor, ci pentru a acoperi alte găuri din buget.

„Aceasta a fost singura taxă pe care am susținut-o, iar motivul a fost acela că din banii strânși se vor construi drumuri și autostrăzi. Mi se pare inacceptabil ca acum premierul să se răzgândească și să folosească banii pentru alte scopuri” – a conchis Marius Obreja.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 18 iulie 2014
toti o apa si-un pamant, sa ataci presedintele...e prea mult!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.