ACTUALITATE 20 iulie 2014

53,97% dintre candidați au promovat examenul de Definitivat

de Székely Emőke | 480 vizualizări

Sâmbătă au fost afișate primele rezultate ale examenului de Definitivat, iar la nivelul județului Covasna procentul de promovabilitate este de aproape 54%, sub media națională (60,62%).

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna, la examen au participat 126 de cadre didactice, dintre care 68 de candidați au primit note peste 8, și 64 note sub 8. Se consideră promovați candidații care au obținut cel puțin nota 8 la proba scrisă. Anul acesta la examenul de Definitivat niciun cadru didactic nu a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă.

Rezultatele nu sunt însă cele definitive, contestaţiile se pot depune la centrele de examen până pe 23 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, potrivit legii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 21 iulie 2014
Doamna, daca ati lucra in sistem, ati sti ( v-ati da seama) de cauze...efectele le va resimti societatea romaneasca peste cativa ani, cand cei care pleaca vor fi mai multi decat cei care raman...
lili, 21 iulie 2014
Asa profesori, asa elevi.... Vorbim despre dezastru la BAC sau la evaluarile nationale ale elevilor si vedem acelasi dezastru la examenele profesorilor... Viitorul educatiei in Romania e-n ..jos !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.