SOCIAL 20 iulie 2014

Se fură din containerele de haine

de Covasna Media | 3440 vizualizări

Tigani fura haine containere Caritas iulie 2014 - 1

Unii „pescuiesc” nestingheriți produsele destinate nevoiașilor

Pe Facebook circulă câteva poze alături de comentarii ale oamenilor care spun că se fură din containerele de haine amplasate în Sfântu Gheorghe și celelalte orașe din județ. Într-una din poze vedem cum un copil este practic înghesuit în containerul cu haine, se află „în misiune” pentru a face rost de îmbrăcăminte.

Problema ne-a fost semnalată și de un cititor care ne-a spus că a fost martorul unui asemenea act. Acesta spune că mai multe persoane de etnie romă au pescuit din containere haine pe care le-au probat la fața locului, ce le-a plăcut le-au luat acasă, iar restul le-au împrăștiat.

Containerele au fost amplasate de Fundația „Caritas”, iar scopul lor este acela de a aduna îmbrăcăminte pentru nevoiași. E drept, o parte din hainele duse la aceste containere nu sunt de folosit, acestea fiind reciclate. Problema furturilor din aceste containere este cunoscută de cei de la Caritas. Reprezentantul Fundației, Varga Csaba, a declarat pentru presa locală că nu au posibilitatea de a păzi aceste containere, adăugând că aceste acțiuni de furt pot avea consecințe grave.

„Nu putem asigura paza acestor cutii, motiv pentru care se fură din ele peste tot unde sunt amplasate. La Brașov, de exemplu, un cetățean de etnie romă a intrat într-un astfel de container, și pentru că înăuntru era întuneric, a aprins o brichetă pentru a vedea. Conținutul containerului a luat foc, din fericire persoana respectivă a reușit să iasă la timp. În Ungaria un asemenea caz a avut un deznodământ tragic, acolo au vrut să introducă un copil în container, acestuia i s-a blocat capul și a murit – a declarat Varga Csaba.

Reprezentantul Caritas a adăugat că pentru a le da cât mai puține șanse acestor oameni să fure din containere, să pună hainele în pungi pentru că astfel bucățile de îmbrăcăminte sunt mai greu de scos.

În containere se pot pune haine, încălțăminte sau jucării care vor ajunge la familiile nevoiașe. Unii consideră că ideea este bună, și spun că au pus deja de mai multe ori haine aici, însă faptul că produsele sunt furate, nu le place.

Am dus deja multe haine la aceste containere. Mai ales haine ale copilului, care nu îi mai sunt bune. Am considerat că prin acest gest voi ajuta o familie nevoiașă, dar am înțeles că unii le fură, ceea ce mă indignează. Nu știu care ar fi soluția la rezolvarea acestor probleme, cei care vor să fure, vor fura mereu. Vedem că și Tega încearcă din răsputeri să găsească soluții, să amplaseze tomberoane din care să nu se poată scoate nimic, dar deocamdată tot se găsesc unii care prin tot felul de metode ingenioase tot ajung la tomberoane și împrăștie gunoiul” – ne-a declarat o femeie. Aceasta a mai spus că poate că hainele pe care le scot unii le sunt chiar destinate, și că ar trebui să aibă răbdare, nu să le scoată din containere.

La nivelul județului Covasna sunt amplasate aproape 30 de asemenea containere pentru haine, din care 15 sunt la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.