LIFESTYLE 21 iulie 2014

Dieta cu cafea verde - cum te ajută să slăbeşti

de Covasna Media | 437 vizualizări

Nu prea poţi funcţiona fără să bei cafea dimineaţa, nu? Ce zici dacă îţi spunem că în acelaşi timp poţi să şi slăbeşti? Cafeaua verde, adică cea neprajita, stimulează arderea rapidă a grăsimilor, deci poţi să dai jos kilogramele în mod sănătos, fără să ţii diete stricte.

Cafeaua verde conţine acid clorogenic ce stimulează arderea grăsimilor din organism, împiedică formarea de noi depozite grase şi reduce absorbţia de zahăr.

Potrivit obiectiv.info, cel mai recent studiu despre noua modalitate de a slăbi a fost publicat în „Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal” şi arată că subiecţii au slăbit până la 8 kilograme în numai 12 săptămâni.

Cei 16 participanţi la studiu au pierdut kilogramele fără ca, timp de 22 de săptămâni, cât a durat studiul, să îşi modi­fice dieta sau să facă mai mult sport decât înainte.

O altă concluzie a oamenilor de ştiinţă este că 400 de mg de extract de boabe de cafea verde luate înainte cu 30 de minute de mic dejun sau prânz, timp de două săptămâni, te pot ajuta să slăbeşti 2 kilograme în 2 săptămâni.

Pentru cele mai bune rezultate îţi recomandăm să îţi controlezi porţiile de mâncare, să faci sport şi să bei cel puţin doi litri de apă pe zi.

Cum ţii dieta

Pentru a te bucura de rezultate vizibile, trebuie să bei o ceaşcă de cafea verde cu jumătate de oră înainte de micul dejun şi de prânz. Nu este recomandat să bei cafea seara, chiar dacă este verde, pentru că ai putea avea probleme cu somnul.

Nu te speria dacă te simţi puţin ameţită în primele zile. E normal, pentru că acidul clorogenic reduce absorbţia de zahăr, ceea ce înseamnă că scad glicemia, însă organismul tău se va obişnui rapid cu aceste schimbări.

Dacă nu bei de obicei cafea, poţi să apelezi la suplimentele de cafea verde care se găsesc la magazinele naturiste sau de specialitate şi care au efecte asemănătoare.

Atenţie! Cofeina poate cauza insomnie, nervozitate şi nelinişte, probleme ale stomacului, greaţă, stări de vomă, un ritm accelerat al bătăilor inimii şi al respiraţiei etc. Cantităţile mari de cofeină pot cauza, de asemenea, dureri de cap, anxie­tate, agitaţie şi bătăi iregulate ale inimii.

Ca în orice dietă, ai nevoie de acordul medicului nutriţionist pentru a o urma.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.