ACTUALITATE 21 iulie 2014

Pescarii, separaţi de petrecăreţi la Pădureni

de Székely Emőke | 926 vizualizări

După disputele de anul trecut acum s-au liniștit apele în jurul lacului

Dacă anul trecut atmosfera de la Pădureni nu a fost nici pe departe liniștită, întrucât lacul a fost motiv de dispută între administratorul lacului, Asociația „Natura Sălbatică”, și susținătorul turismului în zonă, Primăria Moacșa, anul acesta lucrurile s-au liniștit, cele două părți au căzut la înțelegere și astfel „a fost împăcată și capra și varza”.

Vremea nu ţine cu turiştii

Primarul comunei Moacșa, Bács-Benke László, spune că au căzut la înțelegere cu reprezentanții pescarilor, și astfel au delimitat zonele pentru pescuit de cele pentru scăldat. „Am semnat un protocol cu privire la acest lucru, la care a participat domnul prefect, reprezentantul firmei care a câștigat licitația pentru amenajarea zonei pentru agrement, reprezentantul Apelor Române și eu în calitate de primar al comunei. Potrivit acestui protocol am convenit ca pescarii și cei care vin în vacanță la Pădureni să aibă locuri separate, și să fie loc pentru toată lumea. Pădureni are un potențial turistic important, și este păcat să nu îl folosim” – ne-a declarat primarul Bács-Benke László. Acesta a adăugat că zona de agrement a fost îngrădită, iar firma care a câștigat licitația anul trecut a amplasat toalete, a tras apa în zonă și lucrează la amplasarea unor dușuri. De asemenea aici turiștii se pot campa și se pot bucura de aer curat și liniște.

Problema este însă vremea, care nu pare să țină cu turiștii, primarul spune că în acest sezon abia au fost câteva zile în care a fost vreme bună pentru scăldat.

„La sfârșitul de săptămână trecut au fost puțini turiști, asta probabil și pentru că în zonă au fost mai multe evenimente, dar sper ca la următorul sfârșit de săptămână să fie frumos, iar oamenii să vină la Pădureni. Adevărul e că în acest sezon abia am avut vară adevărată, așteptăm căldura” – spune primarul.

Paznici pentru liniştea pescarilor

Pe de altă parte, președintele Asociației „Natura Sălbatică”, Șelariu Gyula, spune că au angajat o firmă de pază și protecție care să vegheze la liniștea pescarilor. Oamenii de ordine îi trimit pe cei care au venit la Pădureni pentru distracție în partea de sus a lacului, mai spre sat, și astfel pescarii pot pescui liniștiți. Șelariu a spus că situația din acest an este mult mai bună decât cea de anul trecut.

De aceeași părere sunt și cei care obișnuiesc să meargă la Pădureni. Un tânăr din Sfântu Gheorghe ne-a declarat că este loc pentru toată lumea. „Este vorba de bunăvoință și toleranță. Lacul acela este mare, eu cred că este loc pentru toată lumea. Mi se pare un lucru bun faptul că pescarii, dar și cei care merg la distracție, să aibă loc separat, să nu se deranjeze unii pe ceilalți” – spune tânărul, adăugând că pentru el nu contează în care parte a lacului merge atâta timp cât îi sunt alături prietenii și se pot distra.

În altă ordine de idei edilul a spus că este în continuare de părere că lacul de la Pădureni ar trebui să aparțină de Primăria Moacșa. „Lacul aparține de Apele Române și se spune că este de interes național, dar eu consider că este de interes local, motiv pentru care mă voi lupta pentru ca acesta să ajungă în proprietatea primăriei, așa cum ar fi normal. Acesta ar trebui să deservească oamenii locului, fie pentru irigații, fie pentru agrement și distracție” – este de părere Bács-Benke László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.