ACTUALITATE 22 iulie 2014

Tabără internaţională Kiwanis la Pădureni

de Székely Emőke | 680 vizualizări

Federația Cluburilor Kiwanis din România organizează în perioada 27 iulie - 3 august tabăra internațională de tineret „European Youth Camp”, la care participă membri și voluntari Kiwanis din 9 țări: Norvegia, Germania, Franța, Polonia, Austria, Cehia, Islanda, Ungaria și România.

„Tabăra este recompensă pentru acţiunile de voluntariat întreprinse de tineretul din Europa, iar numărul participanţilor va fi de 60. Aceștia vor participa la o serie de acţiuni educative și distractive, excursii, dar vor și munci întrucât Kiwanis are și un proiect de service, ceea ce înseamnă că la fiecare eveniment cu volum construiește ceva pentru comunitatea locală. Astfel la Pădureni vom construi un loc pentru focul de tabără” – ne-a declarat guvernatorul Federației Cluburilor Kiwanis din România, Tribel István.

Acesta a spus că tinerii vor avea ocazia să cunoască zona, vor merge în excursii la Castelul Peleș, Castelul Bran, Balvanyos, Lacul Sfânta Ana, la Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. De asemenea tinerii vor face și diferite drumeții, la Platoul Pivnița Uriașă, dar și la Mestecănișul de la Reci. Această din urmă acțiune va avea și o latură creativă, Tribel István spune că aici va avea loc un atelier de pictură sub îndrumarea artistului Ramon Grosos.

Clubul Kiwanis din Sfântu Gheorghe va sărbători anul acesta 12 ani de existență, de la înființare membrii clubului au ajutat şi susţinut sute de liceeni, selecţia acestora bazându-se pe două criterii fundamentale: rezultate şcolare şi extraşcolare excepţionale, obţinute în ciuda condiţiilor materiale defavorizante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.