ACTUALITATE 23 iulie 2014

„Împreună. Formații pentru Viitor"

de Székely Emőke | 606 vizualizări

impreuna formatii pentru viitor

Săptămâna viitoare muzica live va pune stăpânire pe Întorsura Buzăului

Clubul Copiilor Întorsura Buzăului organizează în perioada 29 iulie – 1 august cea de a VI-a ediție a festivalului național de trupe pop-rock live „Împreună. Formații pentru Viitor". La ediția din acest an sunt așteptate un număr de 17 trupe de la Palatele şi Cluburile Copiilor din țară care vor cânta live la acest festival.

Tabără și festival

Organizatorul evenimentului, Dan Tohănean, spune că ideea acestui festival s-a născut din dorința de a le oferi tinerilor muzicieni oportunitatea de a se afirma. Nefiind vorba de un concurs, tinerii pot cânta în voie, fără presiunea competiției. „Împreună. Formații pentru Viitor” este și tabără și festival, la care vor veni copii din județele Gorj, Brăila, Dâmbovița, Covasna, Vâlcea şi București, în jur de 120 de participanți. Festivalul se va desfășura pe o scenă profesională amplasată în curtea Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, unde publicul local este aşteptat seară de seară să asculte copiii. „În afară de reprezentațiile muzicale pregătim activități conexe, educative și recreative pentru copii, așadar vorbim și despre o tabără” – ne-a declarat Dan Tohănean.

Eveniment unic în țară

Festivalul de la Întorsura Buzăului este singurul de acest fel din România, care adună alături tineri timp de şapte zile, în condiţii speciale de pregătire, în condiţii de tabără de creaţie, situaţie care favorizează cunoaşterea, schimburile culturale, înţelegerea şi legarea de prietenii în spiritul actualului context social. „Am conceput această acţiune din raţiuni practice, pentru domeniul cultural artistic, component al educaţiei non-formale, deoarece considerăm că astfel reuşim să rezolvăm mai bine, mai modern şi eficient provocările, ieşim din tiparele concursurilor şi festivalurilor de profil, numeroase de altfel, răspundem corect tipului de educaţie pe care-l oferim. Ideea conceperii acestui proiect a apărut ca o necesitate specifică educaţiei non-formale, ca o completare la educaţia formală, chiar reprezentând un tip aparte de activitate educativă extracurriculară caracteristică pentru cluburi şi palate ale copiilor. Cum educaţia formală actuală, din păcate, prea puţin pregăteşte copilul/tânărul pentru viaţă, rămâne în sarcina educaţiei non-formale să o facă, iar forma cea mai îndreptăţită se regăseşte la cluburile şi palatele copiilor, care au şi baza materială specifică, cadrele potrivite, şi cultura organizaţională dată de experienţa de peste 40 de ani de când funcţionează acest sistem” – spune Dan Tohănean.

Profesorul din Întorsura Buzăului spune că la ediția din acest an vor participa formațiile: Youvenis, Fresh, The Colors, On-X Band, Pierdevara, A Treia Generaţie, GOT-X, Atrivm, Art Canto Morena, All For One, Protonic band, Alternative, ZENIT, TC.3, The Dominos, Epsilon, Scholastic. În ceea ce privește genurile muzicale, acestea vor fi de pop, rock, blues, dar și jazz rock. Formațiile vor susține reprezentații live, fără negative, în care fiecare trupă participantă va putea arăta exact ce poate, folosindu-se exclusiv de talentul componenților săi.

Festivalul „Împreună, Formații pentru Viitor” a luat ființă în urmă cu șase ani, iar la prima sa ediție au participat doar două formații, numărul participanților crescând în fiecare an. De altfel, inițiatorul și principalul organizator al Festivalului, Dan Tohănean, a reușit să-i dea imaginea unui eveniment foarte atractiv pentru tinerii talentați aflați la început de drum, tocmai prin concepția sa liberă dar atașată de valorile reale ale muzicii. Ediția din acest an va fi organizată prin munca profesorilor Dan Tohănean, Alexandru Renga și Alin Neșa, a directorului Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, cu sprijinul directorului Palatului Național al Copiilor, Radu Anghel Vasilescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.