LIFESTYLE 23 iulie 2014

Păcăleala suplimentelor alimentare

de Covasna Media | 579 vizualizări

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au făcut controale în toată ţara la farmacii şi la magazinele cu produse naturale. Au găsit nereguli grave şi trag un semnal de alarmă: multe produse erau expirate sau promiteau mincinos vindecarea rapidă a mai multor boli: cancer, infertilitate şi impotenţă.

Reprezentanţii ANPC au luat la verificat zeci de magazine şi au găsit nereguli grave, informează romaniatv.net. Suplimentele alimentare nu sunt medicamente. Practic, ele nu pot vindeca boli. Au fost găsite suplimentele care promiteau că vindecă impotenţa, diferite tipuri de cancer sau chiar că te ajută să slăbeşti miracuos într-un timp record.

„Am mai găsit, vă dau şi un exemplu aici, produse care arătau pe etichetă fructe dar, când ne-am uitat la lista ingredientelor, fructele nu se regăseau. Deci induce în eroare consumatorul şi se sancţionează, pe practică comercială incorectă, cu amendă contravenţională de la 5.000 la 50.000de lei”, a spus Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Aproape 2 tone de suplimente alimentare au fost retrase de pe piaţă.

Cumpărătorii trebuie să verifice întotdeauna cu atenţie eticheta şi prospectul produsului cumpărat.

Românii sunt tentaţi din ce în ce mai des să consume diferite suplimente alimentare, în ideea că sunt naturale şi nu au efecte adverse asupra organismului. Cert este că se lasă uşor înşelaţi de eticheta produselor, care promit vindecări miraculoase.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.