ACTUALITATE 23 iulie 2014

Soarele te ajută să slăbești

de Covasna Media | 1956 vizualizări

Tot ce trebuie să faci ca să ajungi la greutatea dorită e să stai câteva minute la soare imediat ce te-ai dat jos din pat, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Cei 54 de participanți la studiu au purtat un dispozitiv la încheie­tura mânii care să urmărească ce efect are expunerea la soarele dis-de-dimineață, timp de șapte zile consecutiv. De asemenea, au ținut un jurnal al alimentelor consumate și al consumului caloric.

Persoanele care au avut parte de mai multă lumină naturală di­mineața au avut un indice de masă corporală mai mic decât cei care s-au expus mai puțin la soare, indife­rent de vârstă, grad de activitate sau dietă, scrie doctorulzilei.ro.

Atunci când te expui razelor soarelui dimineața devreme, îți sincronizezi ceasul intern, așa că este mult mai probabil să ai un program normal de somn. Iar odihna suficientă îți ajută metabolismul să funcționeze mai suficient, ajutându-te să pierzi în greutate.

O altă explicație ar fi că razele de dimineață conțin mai multă lumină albastră care are cel mai important efect asupra ritmului tău circadian.

Ai nevoie de doar 20-30 de minute petrecute în soarele dimineții pentru că magia să înceapă să se întâmple.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.