METEO 24 iulie 2014

Prognoza meteo: Weekendul vine cu vreme călduroasă

de Covasna Media | 637 vizualizări

Ploile se vor mai rări în următoarele zile, iar temperaturile vor creşte până la 34 de grade în unele regiuni.

Vineri încă mai vorbim despre vreme instabilă, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi rafale de vânt în zonele de deal şi de munte, dar local şi în Transilvania, Moldova, Muntenia şi Oltenia, în timp ce în rest ploi de scurtă durată apar doar pe alocuri. Izolat încă sunt de aşteptat cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp şi nu lipsesc nici condiţiile de grindină. Maximele zilei se încadrează între 25...26 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 32 de grade în sud-est.

Sâmbătă va fi vreme călduroasă în mare parte din ţară, cu maxime la amiază de la 26 de grade în estul Transilvaniei până la 34 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea. Iar ca aspect, contăm pe soare bună parte din zi şi doar după-amiaza la munte, în nordul şi centrul ţării, iar noaptea în sud-vest, local apar averse cu tunete şi fulgere. În celelalte regiuni însă, doar izolat sunt de aşteptat câteva ploi trecătoare. Vântul dă semne de agitaţie în sud-estul ţării, dar pentru scurt timp şi în celelalte regiuni, asociat averselor.

Duminică, norii cuprind întreaga jumătate de vest a ţării, dar sunt prezenţi şi peste zonele montane din celelalte regiuni, şi aduc averse şi descărcări electrice. În restul ţării soarele predomină şi doar pe alocuri plouă trecător. Însă vântul devine mai alert la munte, precum şi în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi asociat averselor. Prin urmare, la amiază termometrele vor indica 27 de grade în depresiuni şi 34 de grade în sud-est.

Luni rămâne vreme instabilă în jumătatea de vest a ţării, unde aversele sunt prezente la nivel local, dar în celelalte regiuni doar izolat pot să cadă câteva averse însoţite de tunete, fulgere şi câteva rafale de vânt, mai ales la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 25...27 de grade în Dealurile de Vest şi din nou ating 34 de grade, la un pas de caniculă, în Bărăgan şi Podişul Dobrogei. În următoarele zile tot în estul şi sud-estul ţării va fi cel mai cald, în timp ce în vest se aşteaptă instabilitate atmosferică mai accentuată, adică ploi în reprize, mai ales în cursul după-amiezelor.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.