ACTUALITATE 24 iulie 2014

Vicepreședintele CJ Covasna, Henning László: „Pot fi angajaţi șoferi pentru microbuzele școlare”

de Székely Emőke | 650 vizualizări

Șase primării din județul Covasna vor primi microbuze școlare noi până la începerea anului școlar. Primele două au sosit deja la Hăghig și Catalina, iar următoarele vor veni în perioada următoare.

În presa centrală a apărut o știre conform căreia sunt probleme legate de posturile de șofer pentru aceste microbuze, însă vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László, spune că nu se pune problema lipsei de personal pentru că primăriile pot angaja șoferi. „Aceste microbuze au fost solicitate de primăriile și școlile din județ, iar cererile au fost înaintate către Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației. Cereri au depus și primăriile și școlile din orașe, dar acestea au fost respinse pentru că programul se adresează doar mediului rural. Problema posturilor de șofer va trebui rezolvată de fiecare primărie în parte, dar din moment ce posturile nu sunt blocate, se pot face angajări, nu vor fi probleme legate de posturile de șofer” – ne-a declarat Henning László.

Vicepreședintele CJ a menționat că în perioada următoare instituția pe care o reprezintă se va consulta cu fiecare primar pentru a le aduce la cunoștință baza legală care le permite să angajeze șoferi. Discuția este așteptată și de primarul comunei Vâlcele, Kovács László, care ne-a declarat că va discuta cu cei de la Consiliul Județean în ceea ce privește angajarea unui șofer. „Vom discuta în perioada următoare aspectele legate de angajarea unui șofer. Deocamdată nu am definitivat nimic pentru că este vacanță” – spune primarul din Vâlcele.

Cele 6 microbuze vor ajunge în localitățile Hăghig, Catalina, Vâlcele, Barcani, Bățanii Mari și Sita Buzăului. La nivel național Guvernul va distribui 600 de microbuze școlare, iar cele 6 microbuze solicitate de comunele covăsnene vor ajunge în județ în prima fază a programului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.