ACTUALITATE 27 iulie 2014

Nereguli găsite de Protecția Consumatorilor Covasna

de Székely Emőke | 409 vizualizări

O pensiune din Întorsura Buzăului, dar și Centrele Balneare din Malnaș și Olteni au fost amendate în urma unor nereguli găsite de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna. De asemenea, aceștia au găsit la o unitate ciocolată cu termenul de valabilitate supraetichetat.

Asociația Aqua-SIC, cea care administrează centrele de timp liber construite prin programul „Drumul Apelor Minerale”, a fost amendată cu suma de 1.000 de lei de inspectorii CJPC pentru că foloseau denumirea de „centre balneare” fără a avea însă documentele necesare în acest sens.

„În urma unui control tematic au fost controlate Centrele Balneare din localităţile Malnaş Băi şi Olteni, centre care aparţin unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Asociaţia a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 de lei pentru nereguli privind informarea consumatorilor. Operatorul economic deţine astfel de centre şi în alte localităţi, acesta a fost consiliat şi i s-a pus în vedere că utilizarea termenului de „balnear” implică o serie de aprobări din partea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, care în funcţie de compoziţia chimică şi de concentraţia de substanţe minerale elaborează indicaţiile şi contraindicaţiile apelor minerale folosite la îmbăiere, precum şi în ce cure se utilizează” – se arată într-un comunicat emis de conducerea CJPC.

În urma unei sesizări primite de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, o pensiune din Întorsura Buzăului a fost închisă temporar pe motiv că nu avea autorizațiile necesare. Unitatea a fost amendată cu suma de 3.000 de lei și va rămâne cu lacătul pe ușă pentru o perioadă de maxim 6 luni.

O altă firmă, de această dată din Sfântu Gheorghe, a fost amendată cu suma de 10.000 de lei după ce a vândut Ciocolată Magică Maleabilă 100% belgiană, produsă în Marea Britanie, prezentând pe ambalaj data durabilităţii minimale supraetichetată. Astfel, eticheta de suprafaţă avea înscris termenul 28.02.2015, dar de fapt ciocolata a expirat în septembrie 2013.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.