ACTUALITATE 27 iulie 2014

Școală de vară și tabără pentru copiii angajaților de la TTC

de Székely Emőke | 474 vizualizări

În urmă cu 4 ani conducerea fabricii de confecții TTC a pornit o serie de evenimente prin care le oferă copiilor angajaților o serie de facilități. Fie că vorbim de serbări de iarnă, de Ziua Copilului sau de școala de vară, vedetele sunt copiii angajaților, iar acordarea acestei atenții ajută și productivitatea – spun cei din conducerea fabricii.

Dorim să acordăm atenție angajaților noștri și copiilor acestora, motiv pentru care am pornit un program social de vară. La acest eveniment participă în total 35 de copii care învață limba engleză, dar nu în mod tradițional, ci prin muzică. Programul se desfășoară în perioada 15 iulie – 15 august între orele 8:00-12:30” – a declarat managerul de resurse umane din cadrul fabrici, Dobri Edit.

Directoarea Ema Alexa spune că totul a pornit din necesitate, de la o mamă care nu avea cu cine să își lase copilul două zile pe săptămână și a cerut să fie liberă în acele zile. „Totul a pornit din necesitate, dar suntem foarte mândri de școala de vară. Copiii sunt în siguranță şi învață prin joacă, iar părinții sunt mult mai liniștiți știind că cei mici sunt de fapt în aceeași clădire cu ei. Merg la ei în pauze, și am observat că sunt mai activi, mai pozitivi la locul de muncă” – apune directoarea.

O școală de vară similară are loc și la Estelnic, unde copiii angajaților fabricii RHM Pants participă de asemenea la cursuri similare organizate la școala din sat.

De altfel, angajații tuturor fabricilor aparținând Grupului Dr. Bock & Partner au putut aplica pentru o tabără de vară pentru copii. Anul acesta firma organizează cea de-a doua ediție a taberei, la care pot participa toți copiii angajaților, criteriul fiind doar vârsta: să fie între 7-13 ani.

„În perioada 28 iulie – 1 august va merge prima grupă în tabără, iar între 11 și 15 august cea de-a doua grupă. Copiii vor merge la Balvanyos, unde se vor ocupa de ei specialiștii de la Asociația „Bobita”. Am verificat zona, pensiunea, ne-am asigurat ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții” – spune Dobri Edit.

Conducerea fabricii s-a gândit și la copiii mai mari, la elevi și studenți care, în cazul în care unul dintre părinți este angajat la TTC, pot presta aici muncă sezonieră. „La fel ca anul trecut, le-am oferit posibilitatea liceenilor și studenților care sunt copiii angajaților noștri de a presta muncă sezonieră la fabrică. Avem în jur de 15 copii care muncesc 6 sau 8 ore, depinde de caz, și vă pot spune că munca lor este foarte folositoare. Unii muncesc la aranjarea arhivei, alții sortează ața. Sunt munci pe care noi oricum trebuie să le facem și ne bucurăm că le fac ei. Nu e de neglijat nici faptul că aceștia devin astfel mai responsabili, știu că trebuie să se trezească dimineața și să vină la muncă, și primesc și un salariu. E drept, nu e mult, e salariul minim și bonuri de masă, dar măcar nu trebuie să le ceară părinților bani pentru a merge undeva în vacanță” – spune directoarea Ema Alexa.

La fabrica TTC din Sfântu Gheorghe lucrează în jur de 300 de persoane, iar fluctuația de personal a fost în ultimii 2 ani de sub 2%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.