LIFESTYLE 28 iulie 2014

Ce este mai sănătos, untul sau margarina?

de Covasna Media | 563 vizualizări

Un studiu la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie - reali­zat în 2014 arată ca untul este mai sănătos decât margarina.

Potrivit cercetătorilor, untul are de fapt un efect pozitiv asupra organismului. Nutriţionistul britanic celebru Rolien Ship este de acord cu cercetătorii: „Produsele neprelucrate naturale, cum ar fi untul, în opinia mea, sunt întotdeauna de preferat produselor procesate, cum ar fi margarina şi lactatele procesate. Corpul nostru este făcut pentru a digera produse naturale. Produsele procesate de multe ori nu conţin proporţiile corecte şi ingredientele pe care nu le putem tole­ra. Acest lucru vine cu toate consecinţele sale. Nutrienţii coope­rează între ei şi afectează totodată absorbţia şi metabolismul în organism. Acest lucru este greu de reprodus în laborator”.

Untul natural biologic

Prin termenul de unt natural, înţelegem unt gras (biologic). Acest produs natural este untul provenit de la vaci care au avut o viaţă „normală” şi au trăit cea mai mare parte a anului în aer liber, scrie desprecopii.com. Laptele de la vacile care au păscut doar iarbă conţine substanţe nutritive sănătoase, cum ar fi vitamina D şi grăsimi Omega 3. Din iarba pe care vaca o mănâncă, stomacul produce aceste grăsimi. Vacile din fermele industriale nu ies niciodată afară şi sunt hrănite cu grâu, porumb şi soia, în care sunt de asemenea amestecate antibiotice şi hormoni de creştere. Aceste vaci nu sunt capabile să producă lapte cu aceeaşi valoare nutritivă şi ener­getică ca şi vacile din prima categorie, prin urmare, untul biologic produs din lapte biologic de la văcuţe care trăiesc în aer liber, este cea mai bună opţiune.

Cât de mult unt poţi mânca pe zi?

În fiecare zi, untul poate reprezenta aproximativ 20 la 30 la sută din aportul total alimentar, care ar trebui să fie un amestec de acizi graşi saturaţi, nesaturaţi şi polinesaturaţi. Pentru o femeie, această cantitate se ridică la 22 - 27 de grame de grăsimi săturate, sau 10 la sută din aportul total. De asemenea, depinde de asemenea de greutatea corporală. Nu numai grăsimile pe care le adăugaţi, precum untul, contează, dar de asemenea, grăsimea care este deja prezentă în alte produse pe care le consumaţi. Acest lucru ar trebui, de asemenea, luat în considerare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.